Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Учнівська молодь успішно навчається у заочній науково-технічній школі МАН : Волинська обласна Мала академія наук
Учнівська молодь успішно навчається у заочній науково-технічній школі МАН

Заочна науково-технічна школа Волинської обласної Малої академії наук України була заснована 1 вересня 1993 року.

Метою роботи заочної школи – пошук і виявлення обдарованих та здібних дітей з сільської місцевості; реалізація їх творчих можливостей; залучення здібної сільської молоді до наукових досліджень.

В заочній школі вже протягом багатьох років успішно навчаються старшокласники нашого краю, де отримують грунтовні знання з математики, фізики, інформатики. Велика частина наших учнів - це сільські діти, діти з районів Волині.

Відбір в заочну школу МАН проводиться на конкурсній основі за результатами вступної заочної та очної контрольних робіт. На очний тур запрошуються учні, які набрали 60% максимальної кількості балів за вступну заочну контрольну роботу. Результати вступної контрольної роботи доводяться до відома учнів.

Навчання на заочному відділенні безкоштовне.

Однією з форм роботи в заочній школі є індивідуальні консультації, які організовуються викладачами ВДУ ім.Лесі Українки і дають змогу учням отримати необхідну теоретичну та практичну допомогу. Один, два рази на рік для 10-11 класів на базі ВДУ ім.Лесі Українки проводяться очні сесії. Для слухачів першого року навчання проводиться настановча сесія.

Згідно правил прийому у Волинський державний університет випускники заочної школи МАН пишуть підсумкову контрольну роботу. При написанні її на “відмінно” складають лише один іспит з профілюючого предмету при вступі у ВДУ імені Лесі Українки.

За дванадцять років існування школи із 580 її випускників 500 стали студентами вищих навчальних закладів України.