Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Про основні завдання ВО МАН : Волинська обласна Мала академія наук
Про основні завдання ВО МАН

Наш позашкільний заклад має багаторічну історію. Вже близько 15 років ми успішно працюємо з учнівською молоддю Волині. Робота з обдарованими дітьми потребує впровадження нових педагогічних підходів, створення методичних матеріалів, посібників, запровадження нових освітніх ідей.

МАН - є структурною складовою системи позашкільної освіти, яка сприяє виявленню здібностей, обдарувань, і самовизначенню та реалізації особистості засобами залучення до пошукової, експериментальної, дослідницької роботи в різних галузях науки і техніки, забезпечує її творчий, інтелектуальний, духовний розвиток, професійну орієнтацію, підготовку до майбутньої професійної та громадської діяльності.

Основними завданнями Малої академії наук України є:

пошук, розвиток та підтримка здібних, обдарованих, талановитих учнів; виховання свідомого громадянина України;

формування у учнів умінь та навичок культури наукового дослідження; формування соціально-адаптованої особистості, її громадського досвіду; пропаганда наукових досліджень учнів та захист їх авторських прав і інтересів;

створення умов для творчого, інтелектуального, духовного самовдосконалення учнів та його стимулювання;

задоволення потреб учнів у професійному самовизначенні та творчій самореалізації.

Мета ВО МАН – поглиблення науково-практичних знань із галузевих наук у секціях і наукових товариствах, подальше зміцнення наукових звязків між шкільною молоддю і науковими установами. Педагогічний процес у МАН має свої особливості, які відрізняють його від звичайних уроків у школі. І перш за все це те, що плани й програми наукових гуртків, клубів, секцій, на відміну від стабільних навчальних програм, охоплюють такі галузі знань і практичної діяльності, які виходять за межі уроку, враховуючи індивідуальні інтереси та творчий потенціал конкретної дитини.