Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

У ВДУ розпочались Дні науки та конференція волинезнавства : Волинська обласна Мала академія наук
У ВДУ розпочались Дні науки та конференція волинезнавства

Упродовж 16-19 квітня у Волинському державному університеті імені Лесі Українки триватимуть Дні науки, у межах яких відбудеться І Міжнародна науково-практична конференція, присвячена дослідженню нашого краю.

16 квітня о 15.00 в головному корпусі ВДУ відбудеться відкриття та пленарне засідання Днів науки, на якому обговорюватимуться доповіді «Методологічні проблеми дослідження людського пізнання на сучасному етапі наукової думки та шляхи їх вирішення», «Іван Огієнко: мова та проблема «універсальне-національне» в етнорелігійному житті», «Перспективи розвитку транскордонного співробітництва України у рамках програми сусідства Європейського Союзу».

18 квітня 2007 року об 11.00 там же відбудеться відкриття та пленарне засідання І Міжнародної науково-практичної конференції студентів і аспірантів «Волинь очима молодих науковців: минуле, сучасне, майбутнє». Просторові межі, які окреслюють поняття «Волинь», розглядаються в історичному часі. До проблем визначеного регіону звертатимуться молоді дослідники практично всіх галузей науки: історії, права, економіки, педагогіки, мовознавства, літературознавства, фізики і математики, хімії та екології, психології та медицини, біології, культури, міжнародних відносин.

Конференція працюватиме за сімома напрямами: «Волинезнавчі студії: суспільно-політичний та економічний аспект», «Педагогічна теорія і психолого-педагогічний досвід у соціокультурному середовищі Волині», «Фізико-хімічні властивості нових матеріалів і математичне моделювання», «Природні ресурси та екологія Волині», «Волинь у системі міжнародних відносин», «Мова та культура на слов’янському пограниччі», «Здоров’я людини». Робочими мовами заходу визначено: українську, російську, англійську.