Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Кабмін України затвердив концепцію програми "Школа майбутнього" : Волинська обласна Мала академія наук
Кабмін України затвердив концепцію програми "Школа майбутнього"

Кабінет міністрів затвердив концепцію державної цільової соціальної програми "Школа майбутнього" на 2007-2010 роки. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №160-р від 13 квітня.

Цим же розпорядженням Кабмін доручив Міністерству освіти та науки розробити та подати в тримісячний термін уряду проект держпрограми "Школа майбутнього" на 2007-2010 рік.

Згідно з затвердженою концепцією, передбачається створення мережі загальноосвітніх навчальних закладів з високим технологічним рівнем, новітнім навчально-методичним і інформаційним забезпеченням, потужним кадровим потенціалом. Основною метою програми є поліпшення механізму надання освітніх послуг, випробування інноваційних моделей новітніх закладів, діяльність яких спрямована на випереджальний характер розвитку системи освіти.

Програму планується виконувати в 2 етапи. На першому етапі (2007-2008 роки) передбачається забезпечити: поліпшення нормативно-правової бази, розробку проектно-технічної документації для спорудження шкільних приміщень або їхньої реконструкції, формування педагогічних колективів і визначення умов оплати їхньої праці, організацію функціонування новітніх закладів, впровадження передових інноваційних технологій, підготовку та видання навчально-методичної літератури й створення інформаційно-бібліотечних центрів.

На другому етапі (2009-2010 роки) передбачається забезпечити: залучення учнів новітніх закладів до участі в олімпіадах, конкурсах і турнірах, випробування системи профорієнтаційної роботи з учнями, підготовку й публікацію видань із питань функціонування новітнього закладу, налагодження зв'язків з міжнародними організаціями й навчальними закладами, участь у реалізації міжнародних навчальних проектів і діяльність молодіжних організацій.

У липні 2006 року Кабмін своїм розпорядженням затвердив концепцію державної програми розвитку освіти на 2006-2010 роки.

За матеріалами: Главред