Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

З 23 по 26 квітня 2007 року проходить захист робіт у відділенні філології та мистецтвознавства : Волинська обласна Мала академія наук
З 23 по 26 квітня 2007 року проходить захист робіт у відділенні філології та мистецтвознавства

23 квітня – старт фінального етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт по відділенню філології та мистецтвознавства. Це відділення складається із 9 секцій: української літератури; зарубіжної літератури; фольклористики; української мови; мистецтвознавства; англійської мови; німецької мови, французької мови, літературної творчості. Відповідальний за проведення заклад – ПНЗ Мала академія наук учнівської молоді.

З початком змагання конкурсантів привітали Президент Малої академії наук України С.О.Довгий, куратор відділення, академік НАН України, директору Інституту літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України М.Г. Жулинський, директор Малої академії наук О.В.Лісовий, заступник директора Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України С.А. Гальченко, голова журі відділення філології та мистецтвознавства, професор кафедри української мови Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова М.Я. Плющ та представник спонсора МАН України, член Ради директорів Компанії «ХХІ століття» А.Миргородський.

У своєму виступі Президент Малої академії наук України Станіслав Олексійович Довгий з приємністю відмітив, що рівень конкурсних робіт зростає з кожним роком. Це свідчить про великий науково-дослідницький потенціал та перспективи вітчизняної науки.

В той же час Станіслав Олексійович зауважив, що ніхто з малих академіків не досяг би таких результатів без підтримки і допомоги своїх наукових керівників, яких недостатньо назвати просто ентузіастами. Це фанати своєї справи. І перемога конкурсанта – це свідчення того, що затрата духовної і інтелектуальної енергії наукового керівника виправдала себе: тобто, тему і методи роботи над нею було обрано вірно, а отже, праця була не марною і отримані результати знайдуть своє практичне застосування.

Президент МАН висловив щиру подяку науковим наставникам та побажав їм міцного здоров‘я, талановитих і працелюбних учнів, віри у власні сили та добре майбутнє.

За матеріалами Малої академії наук України