Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Всеукраїнський турнір юних журналістів : Волинська обласна Мала академія наук
Всеукраїнський турнір юних журналістів

З 23 по 27 квітня 2007 року у м. Суми проходив фінальний етап ІІІ Всеукраїнського турніру юних журналістів. У турнірі брали участь учні старших класів Хмельницької, Житомирської, Харківської,Запорізької, Київської, Сумської областей, учні Луцька, Харкова, Івано-Франківська, Одеси, Львова, Чернівців, Черкас, Дніпропетровська, Сімферополя і Сум.

Переможцями змагання стала місцева команда "Еспада".

Команда Волинської обласної МАН у загальному заліку зайняла третє призове місце.

У іграх чвертьфіналу взяли участь 20 команд, в півфінальних – 12 команд, три з яких вийшли у фінал, де зустрілися команди з Львова, Івано-Франківська і Сум. Турнір визначив високий рівень підготовки команд, здатність вести аргументовану дискусію, уміння грамотно оформляти свою мову.

Оргкомітет і члени жюрі ухвалили рішення рекомендувати до вступу на гуманітарні факультети вищих учбових закладів України випускників 11-тих класів, учасників турніру, які продемонстрували фундаментальні знання з української словесності і азів журналістики.

Довідка:
Турнір юних журналістів проводиться на загальних підставах і принципах, визначених у "Положенні про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності", затверджених наказом Міністерства освіти України від 18 серпня 1998 року №305 і зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 24 вересня 1998 року №598/3038.

ТЮЖ – командні змагання школярів в умінні користатися професійними методами і прийомами сучасних засобів масової інформації, у здатності загаль-ними зусиллями вирішувати складні завдання з якісного, своєчасного й об'єк-тивного висвітлення найважливіших подій у житті соціуму різного характеру, в умінні вести публічні дискусії, аргументувати й відстоювати свою точку зору на проблеми, пов'язані із життям шкіл, міста й України в цілому, кваліфіковано опонувати відповідним виступам інших команд.

Команда Волинської області у 2006 році зайняла І місце у Всеукраїнському ТЮЖ.