Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Міністр освіти і науки України вітає випускників із закінченням навчального року : Волинська обласна Мала академія наук
Міністр освіти і науки України вітає випускників із закінченням навчального року

Міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко вітає випускників та педагогів з закінченням навчального року.

Свято останнього дзвоника святкуватимуть у 21 тис. шкіл України. Для учнів молодших і середніх класів позаду ще один навчальний рік і починається весела пора літніх канікул. Для 470 тисяч випускників 11 класів - це день, коли шкільний дзвоник пролунає востаннє і розпочнуться випускні та вступні випробування.

Станіслав Ніколаєнко повідомив що: "У цьому році державну підсумкову атестацію складатимуть учні 9 та 11 класів. Дев’ятикласників та випускників оцінять з 5 предметів (українська мова, історія України, математика, географія, біологія, іноземна мова, або інший предмет на вибір). Іспити для одинадцятикласників розпочнуться 6 червня переказом з української мови. Дев’ятикласники писатимуть 5 червня обов’язковий диктант з української мови. Завдання для цих іспитів будуть оголошені по всій країні одночасно по телебаченню та радіо."

Міністр зауважив, що кожен третій випускник 11 класів пройшов тестування і отримав сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти. Тому бали отримані з української мови, математики, історії, біології та хімії можуть бути зараховані як випускні іспити. І випускник може не приймати участі у підсумковій державній атестації. Крім того, за результатами тестування можна вступити до ВНЗ, не складаючи вступні випробування.

За словами Станіслава Ніколаєнка, обов’язковим тестування було для всіх випускників шкіл міст Києва, Харкова, Львова. Загалом у зовнішньому оцінюванні приймало участь 116 тис. одинадцятикласників.

Міністр наголосив, що відповідно до Умов прийому, ВНЗ зобов’язані враховувати сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти.

У середині червня розпочнеться вступна кампанія до вищих навчальних закладів. В цьому році держзамовлення складатиме майже 150 тисяч для ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації та 200 тис. для ВНЗ І-ІІ рівня акредитації, повідомив міністр.

За матеріалами Урядовий портал