Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Готуємось до школи : Волинська обласна Мала академія наук
Готуємось до школи

22 серпня відбулось розширене засідання колегії управління освіти і науки облдержадміністрації. Учасники заходу розглянули питання про підсумки розвитку галузі освіти за 2006-2007 навчальний рік та завдання на наступний навчальний рік.

Зазначено, що в області функціонують 806 загальноосвітніх шкіл, з них 2 інших міністерств та відомств, 1 приватна, 3 вечірні, '347 дошкільних навчальних закладів, 61 позашкільний, 19 професійно-технічних навчальних закладів, 48 вищих навчальних закладів 1-1V рівнів акредитації.

До початку навчального року по підготовці шкіл здійснено значний об'єм робіт: проведено капітальні, поточні, косметичні ремонти, оновлено обладнання, шкільні меблі, здійснено благоустрій територій, відремонтовано надвірне обладнання спортивних та географічних майданчиків.

До 1 вересня в області планується ввести 3 школи на 551 учнівське місце: с. Ветли Любешівського району (386 учнівських місць), с. Ворончин Рожишенського району (125 учнівських місць), с. Ставок Ківерцівського району (40 учнівських місць), після реконструкції приміщення колишньої контори колгоспу в с. Залісоччя Ківерцівського району блок початкових класів на 75 учнівських місць. Крім цього, буде введено в дію добудови 10 класних кімнат на 210 учнівських місць (м. Рожище ЗОШ № 2, с. Літогоща Рожищенського району, гімназія м. Ківерці, Маяківський НВК ЗОШ 1-ІII ступенів-лінгвістичний ліцей), майстерня (Рожище ЗОШ № 2), 4 шкільних їдальні в Ківерцівському районі (гімназія, ЗОШ № 1, с. Муравище, с. Залісоччя), спортивні зали в с. Хобултова Володимир-Волинського району, с. Бихів Любешівського району.

Буде відновлено 6 дошкільних навчальних закладів на 120 місць (с. Завидів Іваничівського, с. Полиці Камінь-Каширського, с. Забороль, с. Воютин, с. Коршів Луцького, с. Рудня Старовижівського районів) та відкрито на базі функціонуючих ДНЗ 38 додаткових груп на 760 місць, з них 27 у м. Луцьку).

До кінця року планується відновити дошкільні навчальні заклади в с. Льотниче Володимир-Волинського, с. Словатичі Ківерцівського, с. Воля Любешівська, с. Проходи Любешівського, с. Кримне Старовижівського, с. Куликовичі Маневицького районів та 16 ДНЗ на базі ЗОШ з короткотривалим режимом перебування, а також 10 груп на базі існуючих ДНЗ.

За матеріалами Волинської облдержадміністрації