Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

ТАЛАНТИ: ювілейний турнір назвав переможців : Волинська обласна Мала академія наук
ТАЛАНТИ: ювілейний турнір назвав переможців

У стінах Волинського національного університету імені Лесі Українки під егідою обласного управління освіти і науки облдержадміністрації та Волинської обласної Малої академії наук 13 жовтня відбувся ювілейний 10 турнір юних математиків.

Мета цієї командної гри - не лише виявити знання юних науковців у певних галузях математичної науки, а й навчити працювати школярів у команді, коректно вести полеміку та спілкуватись із колегами-науковцями.

У турнірі брало участь 14 команд з районів та міст області. Варто зазначити, що цей вид змагань із певних предметів став дуже популярним, залучаючи в наукові кола нових учнів.

Турнір проводився у три етапи. В результаті чвертьфінальних та півфінальних боїв за оцінками членів журі (викладачів кафедр та студентів математичного факультету ВНУ імені Лесі Українки та вчителів шкіл) у фінал вийшли три команди. Усі вони були налаштовані на серйозні змагання, організовано змагались за першість. Після підрахунку результатів виявилось, що цю першість отримала команда Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука. Друге місце посіли команди навчальних закладів-НВК-«Гімназія №14» м.Луцька та Волинський ліцей-інтернат Волинської обласної ради .

Окремі учні отримали дипломи індивідуальної першості. У складі трьох команд наукові паростки Волині будуть брати участь у ювілейному X Всеукраїнському турнірі математиків, який відбудеться в кінці жовтня у Сумах. Удачі їм та успіху !!!

Форманюк Еліна, студентка II курсу філологічного факультету

фотографії з турніру