Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Всеукраїнський конкурс «Юнацький водний приз” : Волинська обласна Мала академія наук
Всеукраїнський конкурс «Юнацький водний приз”

В 2007-2008 роках видавництво „ЕКОінформ”, представник Міжнародного інституту води у Стокгольмі (SIWI) під патронатом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони навколишнього природного середовища проводить Всеукраїнський конкурс «Юнацький водний приз», фіналіст якого поїде у Швецію для участі у змаганнях на здобуття Міжнародного Стокгольмського юнацького водного призу (Stoсkholm Junior Water Prize), приз вручає сама ЇЇ Королівська Високість Принцеса Вікторія. Це найпрестижніша міжнародна водна молодіжна нагорода – блакитна кришталева крапля та $5000 USD.

Мета конкурсу – викликати інтерес молоді до проблем збереження води та довкілля.

Участь у Всеукраїнському конкурсі «Юнацький Водний Приз» дає можливість юнацтву змагатись з кращими їх ровесниками на національному, а фіналісту конкурсу на глобальному рівні. В конкурсі можуть приймати участь проекти, що вже брали або будуть брати участь в інших конкурсах.

Фінал конкурсу проводиться у Стокгольмі під час Світового Водного Тижня (World Water Week), де вручаються «Стокгольмський Водний Приз» (Stokholm Water Prize) - за найкращу наукову розробку, «Стокгольмський Юнацький Водний Приз» (Stokholm Junior Water Prize) - за найкращий молодіжний проект та «Стокгольмська Промислова Водна Нагорода» (Stokholm Industry Water Award) - за найефективніше використання води в промисловості. “Стокгольмський Водний Приз” є не менш престижним і вручається в тому ж залі , що і Нобелівська премія Королем Швеції.

В 2007 році в Міжнародному конкурсі у Стокгольмі взяла участь молодь з 29 країн світу. – Австралії, Аргентини, Беніну, В’єтнаму, Данії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Латвії, Литви, Камеруну, Канади, Мексики, Нідерландів, Норвегії, Чилі, Данії, Естонії, Німеччини, Південно-Африканської Республіки, Італії, Франції, Росії, Сполучених Штатів Америки, України, Швеції, Японії,

В 2005 році діти з України вперше брали участь у змаганнях на здобуття Міжнародного Стокгольмського юнацького водного призу (Stokholm Junior Water Prize).

Для молодих фіналістів у Стокгольмі протягом цілого тижня організовуються зустрічі світових водних експертів, участь у семінарах, огляд дослідного та технологічного обладнання та відвідування культурних і громадських подій, туристичні екскурсії.

Мала академія наук надає всім зацікавленим інформацію щодо цього проекту та умови участі в ньому

За матеріалами МАН