Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Заочний конкурс науково-дослідницьких робіт “Юний науковець” : Волинська обласна Мала академія наук
Заочний конкурс науково-дослідницьких робіт “Юний науковець”

З метою розвитку та підтримки творчих здібностей талановитої учнівської молоді, залучення учнів до наукової та дослідницької діяльності в галузі фізики та участі у Всеукраїнському конкурсі науково-дослідницьких робіт “Юний науковець” з 21 квітня по 30 жовтня 2008 року відбудеться обласний заочний конкурс науково-дослідницьких робіт “Юний науковець”.

Організаторами конкурсу є: Управління освіти і науки облдержадміністрації, Волинська обласна Мала академія наук. Для організації та проведення конкурсу створюється оргкомітет, який формує журі конкурсу.

Конкурс проводиться з метою реалізації та розвитку творчих здібностей талановитої учнівської молоді, стимулювання учнів до наукової та дослідницької діяльності в галузі фізики, сприяння залученню обдарованої учнівської молоді до міжнародних конференцій, семінарів.

У конкурсі можуть брати участь учні 9-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці позашкільних навчальних закладів, учні-члени районних, міських філій та наукових товариств області.

Основними напрямками науково-дослідницьких робіт є:

Дослідження та висвітлення проблем пов’язаних з використанням нових можливостей та методів сучасної оптичної спектроскопії молекул та кристалів.

Роботи повинні відповідати напрямкам конкурсу. Роботи подаються разом з тезами в друкованому вигляді та обов’язково на електронних носіях (CD чи дискеті 3,5 дюйма), оформлені відповідно до вимог.

Разом з роботами учасники подають анкету учасника конкурсу за формою, що додається та дві кольорові фотографії (3х4 см).

Оцінювання науково-дослідницьких робіт проводиться членами журі за такими критеріями:

- складність, науковість;
- системність і повнота у розкритті теми;
- елементи творчості та самостійність;
- стиль, грамотність, якість оформлення.

Роботи подаються на адресу оргкомітету не пізніше 10 жовтня 2008 року.

Переможці обласного конкурсу нагороджуються дипломами та грамотами і рекомендуються до участі у Всеукраїнському заочному конкурсі науково-дослідницьких робіт “Юний науковець”.