Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Конкурс науково-творчих робіт до 200 – річчя від дня народження М.В.Гоголя : Волинська обласна Мала академія наук
Конкурс науково-творчих робіт до 200 – річчя від дня народження М.В.Гоголя

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 11.03.08 №1/9-135 „Про проведення Всеукраїнського заочного конкурсу науково-дослідницьких робіт „Юний науковець” і Всеукраїнського конкурсу науково-творчих робіт до 200-річчя від дня народження М.В.Гоголя та з метою популяризації спадщини Миколи Гоголя серед учнівської молоді, формування умінь і навичок літературної та науково-дослідницької роботи, підтримки талановитої молоді з 21 квітня до 20 вересня 2008 року відбудеться обласний заочний літературний конкурс до 200 - річчя від дня народження М.В.Гоголя.

У конкурсі можуть брати участь учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці позашкільних навчальних закладів.

На конкурс надсилаються оригінальні творчі роботи. Учасники мають право самостійного вибору теми науково-дослідницької роботи у межах творчої діяльності М.В.Гоголя. Автор може представити тільки одну роботу. Колективні роботи не приймаються.

Конкурс проводиться у таких номінаціях:

дослідження (дослідження життя та творчості письменника);

літературна творчість (нарис, есе).

Для участі у конкурсі необхідно надіслати до 10 вересня 2008 року на адресу організаторів конкурсу наступні матеріали:

- роботи, оформлені відповідно до вимог;
- заява-анкета учасника конкурсу за формою, що додається;
- дві кольорові фотографії (3 х 4 см).

Науково-творчі роботи повинні бути написані державною мовою з урахуванням вимог сучасного українського правопису. Стиль написання творчих робіт – художньо-публіцистичний.

Дослідницькі роботи повинні ґрунтуватися на певній науковій базі і містити посилання на відповідну літературу, її перелік, відображати власну позицію дослідника. Обсяг науково-дослідницької роботи – 20-30 друкованих сторінок. Обсяг літературних творів: проза – до 10 друкованих сторінок, поезія – до 7 віршів.

Роботи подаються у друкованому вигляді та обов’язково на електронних носіях – дискета 3,5 дюйма, текст на сторінках формату А-4, набраний в текстовому редакторі Word шрифтом Times New Roman розміром 14 pt з полуторним міжрядковим інтервалом. Всі береги (поля) – 20 мм.

Переможці обласного етапу конкурсу нагороджуються дипломами управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації. Роботи призерів рекомендується до участі у Всеукраїнському конкурсі науково-творчих робіт.