Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Підсумки обласного заочного конкурсу юних літераторів Волині : Волинська обласна Мала академія наук
Підсумки обласного заочного конкурсу юних літераторів Волині

Конкурс юних літераторів Волині, оголошений Управлінням освіти і науки облдержадміністрації та Волинською обласною Малою академією наук, був проведений з метою виявлення і підтримки літературно обдарованої учнівської молоді, розвитку в них естетичного чуття, утвердження краси і сили рідного слова.

На конкурс представили свої твори 102 учасники зі шкіл та позашкільних закладів області. Журі відзначило високий організаційний рівень проведення конкурсу і написання творчих робіт в школах Ківерцівського, Любомльського, Локачинського, Турійського, Володимир-Волинського районів, міст Луцька та Ковеля.

Серед конкурсних робіт – твори різних жанрів. Юні автори засобами образного слова прагнуть виявити почуття любові до рідної землі, близьких людей, змальовують красу природи, велич рідної мови. В ряді творів школярі звертаються до філософського осмислення добра і зла, проблем сьогодення, роздумують над милосердям та жорстокістю, закликають берегти природу.

Уперше представлено роман у стилі фантастики (Корнейко Олександр, 10 клас Луцька гімназія № 18). Учень прагне через уявні картини й образи осмислити філософські глибини буття.

Члени журі не оминули увагою жодного конкурсного подання, в якому проглядається живе образне слово та оригінальність творчого мислення.

Чимало робіт подані невичитаними, з друкованими огріхами, з помилками. Таке поверхове і поблажливе ставлення керівників до подачі робіт своїх вихованців на конкурс не сприяє справі виховання творчо обдарованої молоді.

Найкращі творчі доробки представили :

- Радченко Ніна ( учениця 7 клас, ЗОШ с. Жидичин Ківерцівського району)

- Самчук Богдана (учениця 8 клас, ЗОШ с. Оконськ Маневицького району)

- Корнейко Олександр (учень 10 клас, гімназія № 18 м. Луцька)