Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

28 жовтня відбудеться урочисте вручення дипломів лауреатам стипендій Президента України 2008 року : Волинська обласна Мала академія наук
28 жовтня відбудеться урочисте вручення дипломів лауреатам стипендій Президента України 2008 року

Мала академія наук України спільно з Міністерством освіти і науки України на виконання Указу Президента України від 16.05.2006 № 398/2006 “Про положення про стипендії Президента України для переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України” щорічно здійснює виплати стипендій Президента України найталановитішій молоді держави - переможцям Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України та Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Зазначені стипендії були зініційовані Президією Малої академії наук та особисто Президентом Віктором Ющенком, що стало безпрецедентним кроком у напрямку підтримки талановитих, здібних до наукової діяльності молодих людей та мало значний суспільний резонанс. Метою призначення стипендій, перш за все, стало забезпечення юних науковців фінансовими можливостями для їх наукових досліджень.

Перша виплата зазначених стипендій відбулася у 2006 році. З 2006 по 2008 рік лауреатами стипендій Президента стали 810 найбільш здібних старшокласників країни. Виплата стипендій здійснюється через Позашкільний навчальний заклад Мала академія наук України безпосередньо на банківські рахунки стипендіатів. Щомісяця протягом року Президентські стипендіати отримують близько 1000 грн. На сьогодні в державі немає жодної програми, яка могла б порівнятись за розміром та кількісним охопленням із стипендіями Президента України для переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Моніторинг, здійснений Малою академією наук України, демонструє, що переважна більшість Президентських стипендіатів ефективно використовують рік, протягом якого отримують дану потужну фінансову допомогу, для просування на шляху до кар‘єри науковця.

Вручення дипломів 270 лауреатам стипендій Президента України 2008 року, а також нагород 19 науковим керівникам Малої академії наук відбудеться 28 жовтня 2008 року о 12 годині в залі засідань Міністерства освіти і науки України. У заході візьмуть участь Міністр освіти і науки України Вакарчук Іван Олександрович, Віце-прем‘єр-міністр України, голова Піклувальної ради Малої академії наук України Васюник Іван Васильович, Президент Малої академії наук України Довгий Станіслав Олексійович, заступник Міністра освіти і науки України Стріха Максим Віталійович та інші поважні особи.

Урочистості, присвячені врученню стипендій Президента, у 2008 році організовуються вперше та мають на меті продемонструвати увагу з боку держави до питання формування майбутньої наукової еліти України та засвідчити високе значення обдарованої особистості для розвитку держави.

За матеріалами man.gov.ua