Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

ХІ обласний турнір юних винахідників та раціоналізаторів : Волинська обласна Мала академія наук
ХІ обласний турнір юних винахідників та раціоналізаторів

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України “Про проведення фінальних етапів Всеукраїнських турнірів юних математиків, біологів, географів, економістів, правознавців, інформатиків, фізиків, винахідників і раціоналізаторів” від 25 вересня 2008 р. №881, з метою розвитку творчих здібностей старшокласників, залучення їх до винахідницької та раціоналізаторської діяльності і підготовки до Всеукраїнського турніру юних винахідників та раціоналізаторів ХІ обласний турнір юних винахідників та раціоналізаторів відбудеться 16 листопада 2008 року на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки.

У турнірі юних винахідників і раціоналізаторів учасники беруть участь у складі команд відповідно до територіального розташування закладів освіти, в яких вони навчаються. Склад команди 3 - 5 учасників. Учасники турніру - учні 9–11 класів. Команда очолюється капітаном, який є офіційним представником команди під час проведення змагань.

Турнір юних винахідників і раціоналізаторів є командним змаганням школярів у їх здатності вирішувати складні науково-технічні завдання; подавати рішення у переконливій формі і захищати їх у науковій дискусії. Турнір проводиться в декілька турів. У кожному турі беруть участь 3 команди. Переможець виходить у наступний тур. Бій проводиться за 3 (2 або 4) діями. У кожній дії команда виступає в одній із трьох (двох або чотирьох) ролей: Винахідник, Патентознавець, Технолог, Спостерігач.

Команди (переможці турніру) будуть нагороджені дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації відповідного ступеня. Переможці індивідуального рейтингу турніру будуть нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації.

Склад команд для участі у Всеукраїнському турнірі юних винахідників і раціоналізаторів визначається за підсумками індивідуального рейтингу учасників турніру та рішенням журі і затверджується наказом управління освіти і науки облдержадміністрації.