Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Юні науковці захищатимуть свої наукові роботи : Волинська обласна Мала академія наук
Юні науковці захищатимуть свої наукові роботи

На виконання Державної цільової програми роботи з обдарованою молоддю на 2007-2010 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2007 р. № 1016, та Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти України № 305 від 18 серпня 1998 року, відбудеться конкурс-захист науково-дослідницьких робіт слухачів наукових товариств та філій Волинської обласної Малої академії наук

Метою та завданням конкурсу є:

виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді в галузі наукових досліджень;
розкриття творчої особистості та сприяння її розвитку;
залучення учнівської молоді до активного процесу навчання, самоосвіти, проведення науково-дослідницької, експериментальної та винахідницької діяльності;
формування особистості з високим потенціалом активності та цілеспрямованості;
сприяння самовизначенню учнівської молоді у професійному та творчому розвитку.

У конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт беруть участь учні 9-11 класів загальноосвітніх закладів, гуртківці позашкільних установ та учні професійно-технічних закладів освіти, які є слухачами філій чи наукових товариств Волинської обласної МАН. До обласного конкурсу-захисту допускаються роботи переможців районного (міського) етапу конкурсу офіційно зареєстрованих філій та наукових товариств, теми яких були попередньо затверджені.

Даний конкурс пройде у два тури. Перший тур відбудеться 25 січня 2009 року і включає в себе перший та другий етапи. Другий тур відбудеться 8 лютого 2009 року і включає в себе проведення третього етапу.

Програма роботи кожної секції на конкурсі передбачає три етапи:

1 етап. Конкурс науково-дослідницьких робіт.
2 етап. Виконання контрольних завдань з базової дисципліни.
3 етап. Захист науково-дослідницьких робіт.

Переможці та призери обласного етапу конкурсу-захисту нагороджуються дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації. Рішенням Президії ВО МАН конкурсантам присвоюються звання кандидата в дійсні члени МАН та дійсного члена МАН. Кращі роботи учасників конкурсу-захисту можуть бути відзначені спеціальними грамотами або призами.

Організатори конкурсу є:
Управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації
Волинський національний університет імені Лесі Українки
Волинська обласна Мала академія наук.