Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру" 2009 : Волинська обласна Мала академія наук
Міжнародний математичний конкурс "Кенгуру" 2009

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 24.05.2000 №149 “Про участь школярів України у Міжнародному математичному конкурсі "Кенгуру"” Міжнародний математичний конкурс “Кенгуру” проводиться в Україні спільно з Міжнародною асоціацією “KANGOUROU SANS FRONTIERES” ("Кенгуру без кордонів") під егідою ЮНЕСКО на базі Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Метою конкурсу є популяризація математичних ідей та підтримка талановитих школярів, розвиток їх інтелектуальних здібностей, активізація творчої діяльності вчителів, вироблення методичних рекомендацій щодо вдосконалення навчальних програм та підручників шляхом аналізу статистичних даних результатів конкурсу.

У конкурсі можуть брати участь усі бажаючі учні 2 – 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх форм власності.

Конкурс у загальноосвітніх навчальних закладах проводять координатори конкурсу або вчителі цієї школи.

Для участі в конкурсі учень повинен зареєструватися у координатора конкурсу у своїй школі або в регіонального координатора в іншій установі освіти, де буде проводитися конкурс.

Конкурс проводиться в шести вікових групах:

МАЛЮК 2 для учнів 2 класів;
МАЛЮК 3-4 для учнів 3 – 4 класів;
ШКОЛЯРИК для учнів 5 – 6 класів;
КАДЕТ для учнів 7 – 9 класів;
ЮНІОР для учнів 10 класів загальноосвітніх шкіл і 9–10 класів шкіл з поглибленим вивченням математики;
ВИПУСКНИК для учнів 11 класів загальноосвітніх шкіл і 11 класів шкіл з поглибленим вивченням математики;

Конкурс Кенгуру проводиться в один день 22 березня 2009 року в усіх регіонах України за однаковими завданнями для кожної вікової групи.

Завдання для учасників цьогорічного конкурсу запропоновано та затверджено Міжнародним форумом асоціації “Кенгуру без кордонів” у місті Берлін (Німеччина).

Для учнів 2 класів пропонується 15 цікавих тестових завдань різного ступеня складності: 5 – трибальних, 5 – чотирибальних, 5 – п’ятибальних. Для учнів 3 – 4 класів пропонується 24 тестових завдання різного ступеня складності: 8 – трибальних, 8 – чотирибальних, 8 – п’ятибальних, а для інших учасників конкурсу – 30 завдань, з них 10 – трибальних, 10 – чотирибальних, 10 – п’ятибальних.

До кожного завдання подається п’ять відповідей, серед яких є лише одна правильна.

Кожному учасникові вручається спеціальний сертифікат учасника Міжнародного математичного конкурсу “Кенгуру”, який при необхідності може бути завірений дирекцією навчального закладу, що проводив конкурс, та інформаційний вісник.

Переможці з найактивніших шкіл-учасників будуть запрошені до літніх математичних таборів та 15 з них будуть представляти Україну в міжнародних математичних таборах у Польщі, Румунії та Литві.

Координатором конкурс Кенгуру-2009 на Волині є Калугіна Ірина Миколаївна Методист Волинської обласної Малої академії наук.