Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз» : Волинська обласна Мала академія наук
Конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз»

Оголошується прийом робіт на конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз» -(національний етап Міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize». Цей рік ювілейний - вже пятий рік проходить в Україні цей найпрестижніший Міжнародний конкурс в галузі охорони і збереження водних ресурсів.

В минулому році до складу учасників «Stockholm Junior Water Prize» додалось ще три країни - Словаччина, Гана і Нідерланди.

Детальніша інформація про конкурс на www.siwi.org та на www.ekoinform.lviv.ua.

Конкурс проводиться при сприянні та підтримці Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки України, ДП «Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут міського господарства».

Організаційні заходи здійснює видавництво «Екоінформ». В конкурсі можуть приймати участь роботи, які вже брали або на даний час беруть участь в інших конкурсах. В конкурсі може приймати участь як один автор, так і група авторів, або й цілий клас чи гурток. Всі вони будуть відзначені дипломами учасників. Основні критерії переможця - самостійність виконання, глибина досліджень і новизна прийнятого технічного рішення.

Міжнародний фінальний етап проходить в рамках Світового водного тижня в Стокгольмі (Швеція) під патронатом і при безпосередній участі королівської родини. «Stockholm Junior Water Prize» - крапля з голубого кришталю та 5000 дол. США- вручається Її Королівською Високістю Принцесою Швеції Вікторією. В Україні фінальний захист відбувається в Орхуському центрі Міністерства охорони навколишнього природного середовища. Нагородження переможців Гран-Прі та 2-ого і 3-го місця проходить в Посольстві Швеції в Україні. Гран-Прі конкурсу - скляну краплю «Медіум» вручає Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні. Основна ж нагорода переможцю Гран-Прі- поїздка у Швецію для участі у фінальних змаганнях. З ним має можливість поїхати також керівник роботи, вчитель школи або навіть хтось із батьків.

В цьому році конкурс має свої особливості - фіналісти конкурсу (найкращі 10 робіт) в нагороду отримають поїздку на Міжнародний конгрес «ЕТЕВК» в м. Ялта 1-5 червня, де вони зможуть представити свої роботи на оцінку науковців з цілого світу. Всі фінальні роботи будуть опубліковані у ВАКівському збірнику доповідей Міжнародного конгресу «ЕТЕВК» та в науково-технічному журналі «Ринок інсталяцій» (реферується ВІНІТІ РАН).

Більш детальну інформацію Ви зможете знайти на сайті НЕНЦ