Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Обласний заочний конкурс юних літераторів. : Волинська обласна Мала академія наук
Обласний заочний конкурс юних літераторів.

З метою виявлення та підтримки творчо обдарованої учнівської молоді, сприяння розкриттю її таланту; підвищення ролі естетичного виховання молоді і прищеплення їй любові до рідної мови та літератури, формування патріотичних почуттів засобами літературного слова з 20 січня до 31 травня 2009 року пройде обласний заочний конкурс юних літераторів.

Положення обласного конкурсу юних літераторів

Обласний конкурс юних літераторів проводиться управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинською обласною Малою академією наук спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки письменників України з 20 січня до 31 травня 2009 року.

І. Мета та завдання літературного конкурсу:

Виявлення та підтримка творчо обдарованої учнівської молоді та сприяння розкриттю її таланту; підвищення ролі естетичного виховання молодого покоління і прищеплення їй любові до рідної мови та літератури, формування патріотичних почуттів засобами літературного слова.

ІІ. Учасники конкурсу:

В конкурсі можуть брати участь учні загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, вихованці позашкільних навчальних закладів, слухачі літературних студій та гуртків віком до 18 років.

ІІІ. Керівництво конкурсом:

Для організації та проведення обласного заочного конкурсу юних літераторів, створюється оргкомітет, який сформує журі у складі письменників, літературознавців, учителів та викладачів мови та літератури.

IV. Умови проведення конкурсу:

Конкурс проводиться у номінаціях:

• проза
• поезія
• журналістика

Тематика конкурсних робіт довільна: вияв власного духовного та емоційного світу, любов до родини, до рідного краю, до школи та своїх друзів; погляд на проблеми суспільства, власне бачення сьогодення, минулого та майбутнього України; змалювання цікавих подій та реальних людських доль, тощо – залежно від жанру. Мова творів - українська. Твори повинні бути чітко надруковані через 1,5 інтервала на папері формату А-4.

Обсяг робіт: проза, журналістика – до 7 сторінок, поезія – 5-10 віршів. Подані на конкурс роботи та відгуки про них авторам не повертаються. Ксерокопії, рукописи, неохайно оформлені, без заявок – не розглядаються.

Заявки на участь у конкурсі та роботи подаються на адресу оргкомітету до 1 травня 2009 року (див. додаток 2).

V. Відзначення переможців та їх нагородження:

Переможці конкурсу нагороджуються грамотами управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації .