Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Інформація про хід Всеукраїнського конкурсу науково-творчих робіт до 200-річчя від дня народження М.В.Гоголя : Волинська обласна Мала академія наук
Інформація про хід Всеукраїнського конкурсу науково-творчих робіт до 200-річчя від дня народження М.В.Гоголя

Відповідно до Орієнтовного плану всеукраїнських і міжнародних очно-заочних масових заходів з учнівською та студентською молоддю та з метою популяризації спадщини Миколи Гоголя, формування у школярів умінь і навичок літературної та науково-дослідницької роботи, підтримки талановитих дітей та творчих педагогів протягом 2008-2009 р. проходить Всеукраїнський конкурс науково-творчих робіт до 200-річчя від дня народження М.В.Гоголя.

Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, державний позашкільний навчальний заклад Мала академія наук учнівської молоді спільно з Національною спілкою письменників України та Національним педагогічним університетом імені М.П.Драгоманова.

Конкурс проводиться у таких номінаціях: · дослідження (дослідження життя та творчості письменника); · літературна творчість (нарис, есе). До роботи у журі конкурсу були запрошені науково-педагогічні працівники Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, літературознавці Національної спілки письменників України, представники закладів-організаторів.

У конкурсі беруть участь учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, вихованці позашкільних навчальних закладів, учні-члени територіальних відділень Малої академії наук України. Учасники мали право самостійного вибору теми науково-дослідницької роботи у межах творчої діяльності М.В.Гоголя.

На конкурс представлено 235 оригінальних творчих роботи із 21 області України, м. Києва та Автономної Республіки Крим, з них:

· дослідження – 129;
· літературна творчість (нарис, есе, вірші) – 106 робіт.

Підводячи підсумки 1-го етапу конкурсу, журі високо оцінило досягнення юних пошуковців та літераторів. Роботи учасників відзначаються зрілістю мислення, аргументованістю, вмінням пов’язувати минуле з сучасним. У дослідженнях представлене власне бачення конкурсантами морально-етичних проблем, висвітлених у творах М.В.Гоголя, індивідуальне сприйняття національного колориту у творчості відомого письменника.

2-й – фінальний етап конкурсу заплановано провести в травні-червні 2009 року на базі Полтавського обласного центру науково-технічної учнівської творчості та Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської творчості.

Для участі у фінальному етапі будуть запрошені автори кращих науково-дослідницьких робіт та переможці конкурсу літературних творів. За програмою конкурсу відбудеться публічний захист робіт та нагородження.

За матеріалами МАН