Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Підведено підсумки 1-го етапу Всеукраїнського конкурсу науково-творчих робіт до 200-річчя від дня народження М.В. Гоголя : Волинська обласна Мала академія наук
Підведено підсумки 1-го етапу Всеукраїнського конкурсу науково-творчих робіт до 200-річчя від дня народження М.В. Гоголя

З метою популяризації спадщини Миколи Гоголя серед учнівської молоді, формування у них умінь і навичок літературної, науково-дослідницької роботи протягом листопада 2008 року – лютого 2009 року Малою академією наук учнівської молоді Міністерства освіти і науки України проведено 1-й етап (заочний) Всеукраїнського конкурсу науково-творчих робіт до 200-річчя від дня народження М.В. Гоголя.

На конкурс надіслано 235 науково-творчих робіт із 21 області України, Автономної Республіки Крим та м. Києва, з них: у номінації «Дослідження» (дослідження життя та творчості письменника) - 129 робіт; у номінації «Літературна творчість» (нарис, есе, вірші) - 106 робіт.

До роботи журі конкурсу були залучені науково-педагогічні працівники Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, письменники і літературознавці Національної спілки письменників України, які визначили переможців конкурсу для публічного захисту.

Переможцями 1-го етапу Всеукраїнського конкурсу науково-творчих робіт до 200-річчя від дня народження М.В. Гоголя стали такі представники Волинської області:

Климюк Віталій Володимирович, учень 10 класу Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука Волинської області.

Гулюк Лілія Вікторівна, учениця 9 класу Луцького НВК «Гімназія №14» Волинської області.

Ковальчук Аліна Анатоліївна, учениця 11 класу Ковельської міської гімназії Волинської області.

2-й – фінальний етап конкурсу заплановано провести у червні 2009 року на базі Полтавського обласного центру науково-технічної учнівської творчості та Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської творчості.

Для участі у фінальному етапі будуть запрошені автори кращих науково-дослідницьких робіт та переможці конкурсу літературних творів. За програмою конкурсу відбудеться публічний захист робіт та нагородження.

За матеріалами МАН