Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

З ,,Креативом” у літо : Волинська обласна Мала академія наук
З ,,Креативом” у літо

З нетерпінням чекали всі школярі нашої планети закінчення навчального року, безтурботних сонячних днів. Бажання виникало одне – швидше діждатися літа. Ще кілька днів – і, нарешті, довгождані канікули!

Літня пора для слухачів районних філій ВО МАН розпочалася в таборі ,,Креативі”, що проводився вже вдруге на базі Волинського ліцею-інтернату з 1 по 14 червня. Кожен день перебування в таборі був насичений цікавими подіями, зустрічами із науковцями, розважальними заходами, незабутніми екскурсіями Луцьком, Тернопільськими замками.

Цього року кожен загін ,,Креативу” мав змогу написати ,,тренувальне” наукове дослідження. Результат праці юних науковців – підсумкова конференція, на якій усі відділи захищали свої проекти: ,,Екологічні проблеми Вишкова та перспективи їх вирішення”, ,,Історія селища Вишків”, ,,Комунікативна поведінка закоханих”, ,,Математика і логіка”, ,,Створення сайту табору ,,Креатив”, ,,Дослідження вмісту ,,чорних ящиків” як засіб формування елементів наукової роботи”.

З радістю чекали учасники ,,Креативу” зустрічей із кандидатом біологічних наук В.К. Терлецьким, професором, кандидатом фізико-математичних наук І.Г. Мірошниченком, членом Національної спілки письменників України, заслуженим журналістом України В.С. Штинько, членом Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України Н.П. Гуменюк.

,,Креатив” - це мікс наукової праці, розважальної програми, цікавих подорожей. ,,Шкода, що так швидко промайнуло цих два тижні у таборі, - ділилися пізніше враженнями учасники хіміко-біологічного відділу.- Залишаються лише спогади. Ніхто з нас не зможе забути тих приємних хвилин, проведених в оточенні люблячих друзів та турботливих педагогів. Адже МАН своїми зусиллями зуміла зібрати єдине ,,намисто” з обдарованих дітей, які в майбутньому стануть гордістю нашої країни”.

,,Ми ніколи не знаємо, що чекає нас завтра. Просто віримо, що все буде добре. З життя не треба брати, в нього потрібно вкладати, - по-філософськи міркують учасники філологічного загону. – Нам трапилася нагода вкласти щось у нього. У таборі ,,Креатив” можна використати наданий шанс, здобувши навики написання наукової роботи…Що ж, світ пливе, а ми за ним - до нових звершень, злетів, до вершин!”

Табір Креатив-2009
Екскурсія у Тернополі

Табір Креатив-2009
Навчання в таборі

Табір Креатив-2009
Вечір дружби

Табір Креатив-2009
Лабіринтні ігри

Табір Креатив-2009
Фестиваль талантів

Табір Креатив-2009
Під час лекції

Табір Креатив-2009
Навчаються техніки

Табір Креатив-2009
Навчаються інформатики