Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

26 вересня 2009 року відбудеться ХІІ обласний турнір юних математиків : Волинська обласна Мала академія наук
26 вересня 2009 року відбудеться ХІІ обласний турнір юних математиків

26 вересня 2009 року відбудеться ХІІ обласний турнір юних математиків. Даний турнір пройде на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Відкриття о 9 год. у лабораторному корпусі № 2 (м. Луцьк, вул. Потапова, 9, ауд. 100). Реєстрація учасників до 9 год.

У турнірі беруть участь збірні команди учнів 9-11 класів з районів та міст області. Склад команди – 3-5 чоловік. Команду очолює капітан.

Турнір проводиться за олімпійською системою в декілька турів. У кожному турі беруть участь три (дві, чотири) команди. Переможець туру виходить у наступний тур. Кожен тур складається із трьох (двох, чотирьох) дій. Кожна дія розігрується за схемою: Доповідач, Опонент, Рецензент (Спостерігач).

Черговість визначається жеребкуванням.

Порядок дії:

- команда-опонент викликає команду-доповідача на будь-яке питання запропоноване на тур;
- команда-доповідач викладає суть вирішення проблеми, акцентуючи увагу слухачів на основних ідеях і висновках (заздалегідь можна підготувати малюнки і плакати, виступ до 5 хв.);
- у виступі команди-опонента повинен бути аналіз запропонованого командою-доповідачем вирішення проблеми, відзначені сильні сторони, суттєві недоліки, команда-опонент не має права розповідати своє вирішення проблеми (виступ до 3 хв.);
- команда-рецензент у своєму виступі дає оцінку розуміння обговорюваної проблеми командою-доповідачем та командою-опонентом (до 2 хв.);
- потім команди міняються ролями.

Команди (переможці турніру) будуть нагороджені дипломами відповідного ступеня. Переможці індивідуального рейтингу турніру будуть нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації. З числа переможців індивідуального рейтингу формується команда для участі у ХІІ Всеукраїнському турнірі юних математиків.

Склад команд для участі у Всеукраїнському турнірі юних математиків визначається на основі рішення оргкомітету та журі турніру з учасників команд, які зайняли призові (І, ІІ, ІІІ) місця та індивідуального рейтингу учасників. Склад команди затверджується підсумковим наказом управління освіти і науки облдержадміністрації.