Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

XVI обласний турнір юних хіміків : Волинська обласна Мала академія наук
XVI обласний турнір юних хіміків

27 вересня 2009 року відбудеться на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки XVI обласний турнір юних хіміків.

Відкриття о 9 год. у лабораторному корпусі №2 (м. Луцьк, вул. Потапова, 9), ауд. 100.

Реєстрація учасників до 9.00 год.

Мета та завдання

- виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді в галузі наукових досліджень;
- розкриття творчої особистості та сприяння її розвитку;
- формування особистості з високим потенціалом, активності та цілеспрямованості;
- сприяння самовизначенню учнівської молоді в професійному та творчому Турнір юних хіміків – це командні змагання, в яких беруть участь 3-5 учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів. До участі у турнірі не допускаються студенти вищих навчальних закладів будь-якого рівня акредитації.

Кожна команда очолюється капітаном.

Турнір проводиться за олімпійською системою в декілька турів. У кожному турі беруть участь три (дві, чотири) команди. Переможець туру виходить у наступний тур. Кожен тур складається із трьох (двох, чотирьох) дій. Кожна дія розігрується за схемою: Доповідач, Опонент, Рецензент (Спостерігач) (черговість визначається жеребкуванням).

Порядок дії:

Команда-опонент викликає команду-доповідача на будь-яке завдання запропоноване на турнір.

Команда-доповідач викладає суть вирішення проблеми, акцентуючи увагу слухачів на основних ідеях і висновках, заздалегідь можна підготувати малюнки і плакати (виступ до 5 хв.).

У виступі команди-опонента повинен бути аналіз запропонованого командою-доповідачем вирішення проблеми, відзначені сильні сторони, суттєві недоліки, команда-опонент не має права розповідати своє вирішення проблеми (виступ до 4 хв.).

Команда-рецензент у своєму виступі дає оцінку розуміння обговорюваної проблеми командою-доповідачем і командою-опонентом ( 3 хв.).