Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

25 жовтня 2009 року пройде VIІ обласний турнір юних інформатиків : Волинська обласна Мала академія наук
25 жовтня 2009 року пройде VIІ обласний турнір юних інформатиків

25 жовтня 2009 року на базі Центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбудеться VIІ обласний турнір юних інформатиків.

Реєстрація учасників турніру буде проводитись у фойє ЦНТТУМ (м. Луцьк вул. Чорновола, 3). Відкриття турніру юних інформатиків – о 9 годині.

У турнірі беруть участь збірні команди учнів 9-11 класів з районів та міст області (по одній команді від адміністративно-територіальної одиниці). Склад команди – 3-5 чоловік. Команду очолює капітан.

У захисті задач турніру беруть участь члени команди, що визначаються капітанами команд. Для дискусії визначається така четвірка команд: команда-доповідач, команда-опонент, команда-рецензент, команда-спостерігач. За схемою кожна команда виступатиме по одному разу в одній з чотирьох ролей.

Порядок дії:

- команда-опонент викликає команду-доповідача на запропоновану задачу;
- команда-доповідач (виступ до 10 хв.) викладає суть вирішення проблеми, акцентуючи увагу слухачів на основних ідеях і висновках, використовуючи заздалегідь підготовлені презентації;
- команда-опонент у виступі (виступ до 3 хв.) повинна зробити аналіз запропонованого командою-доповідачем вирішення проблеми, відзначити сильні сторони та суттєві недоліки представленого розв’язку, не розповідаючи при цьому своє вирішення проблеми;
- команда-рецензент у своєму виступі (до 2 хв.) дає оцінку розуміння обговорюваної проблеми командою-доповідачем та командою- опонентом;
- потім команди міняються ролями. Виконання задачі-проекту кожною командою-доповідачем оцінюється журі турніру за такими критеріями:

1) інсталяція програми (10 балів);
2) інтерфейс програми (20 балів);
3) інструкція для користувача (10 балів);
4) досконалість реалізації задачі (35 балів);
5) ефективність роботи програми (35 балів).

Ведення дискусії всіма діючими сторонами журі оцінює за такими критеріями:

* професійність (5 балів);
* чіткість, конкретність (5 балів);
* зрозумілість (5 балів);
* логічність (5 балів);
* коректність (5 балів).

Команда-доповідач. Під час доповіді одного або двох членів команди викладається основна суть алгоритму розробленої задачі, акцентується увага на основних ідеях, демонструються основні частини програми та робляться висновки. Під час доповіді доповідачами при необхідності можуть застосовуватись технічні засоби, демонструватись плакати, малюнки, слайди, фотографії тощо.

Команди (переможці турніру) будуть нагороджені дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації. Переможці індивідуального рейтингу турніру будуть нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації.

Склад команди для участі у Всеукраїнському турнірі юних інформатиків визначається на основі рішення оргкомітету та журі з числа учасників команд, які стали переможцями турніру (І, ІІ, ІІІ місця) та індивідуального рейтингу.

Наказ про проведення VIІ обласного турніру юних інформатиків