Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Незабаром обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт слухачів наукових товариств та філій Волинської обласної Малої академії наук : Волинська обласна Мала академія наук
Незабаром обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт слухачів наукових товариств та філій Волинської обласної Малої академії наук

Обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт слухачів наукових товариств та філій Волинської обласної Малої академії наук в два тури:

- 24 січня 2010 року ( 1 та 2 етапи);
- 13 лютого 2010 року (3 етап).
У конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт беруть участь учні 9-11 класів загальноосвітніх закладів, гуртківці позашкільних установ та учні професійно-технічних закладів освіти, які є слухачами філій чи наукових товариств Волинського відділення МАН України.

Конкурс-захист науково-дослідницьких робіт проводиться поетапно:
І етап у філіях та наукових товариствах – до 12 січня 2010 року,
П етап (обласний) – 24 січня, 13 лютого 2010 року в м. Луцьку.

До обласного конкурсу-захисту допускаються роботи переможців районного (міського) етапу конкурсу офіційно зареєстрованих філій та наукових товариств, теми яких були попередньо затверджені.
На обласний конкурс-захист подається по одній науково-дослідницькій роботі на секцію від філії чи наукового товариства. Право на додаткову участь у конкурсі надається лише з дозволу начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації. Кількість поданих робіт на відділення обчислювальної техніки та програмування та науково-технічне відділення не обмежується. За представлені наукові роботи на вище вказані відділення будуть надані додаткові бали, які ввійдуть до загального рейтингу управлінь міських рад, відділів освіти райдержадміністрацій, закладів обласного підпорядкування.

Конкурс-захист науково-дослідницьких робіт проходить у два тури. Перший тур відбудеться 24 січня 2010 року і включає в себе перший та другий етапи. Другий тур відбудеться 13 лютого 2010 року і включає в себе проведення третього етапу.
Програма роботи кожної секції на конкурсі передбачає три етапи:
1 етап. Конкурс науково-дослідницьких робіт.
2 етап. Виконання контрольних завдань з базової дисципліни.
3 етап. Захист науково-дослідницьких робіт.

Переможці та призери обласного етапу конкурсу-захисту нагороджуються дипломами управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації. Рішенням Президії ВО МАН конкурсантам присвоюються звання кандидата в дійсні члени МАН та дійсного члена МАН. Кращі роботи учасників конкурсу-захисту можуть бути відзначені спеціальними грамотами або призами.

Основні в и м о г и
до написання, оформлення і подання науково-дослідницьких робіт



Тематика науково-дослідницьких та експериментальних робіт не
обмежується.
Робота повинна відповідати правилам оформлення наукової роботи (див. методичні рекомендації С.К. Богдан "Наукова робота в МАН").
Кожна робота повинна ґрунтуватись на певній науковій та експериментальній базі і містити посилання на відповідну літературу, її перелік, відображати власну позицію дослідника.
Обсяг науково-дослідницької роботи не повинен перевищувати 30 друкованих сторінок.
Наукова робота подається з відгуком наукового керівника.
Робота повинна бути виконана на українській мові. Робота з іноземної мови виконується на державній мові, а захист здійснюється на відповідній мові.
Роботи, тема і зміст яких не відповідають профілю секції, до участі в конкурсі-захисті не допускаються.
Захист здійснюється на основі другого примірника науково-дослідницької роботи.
Науково-дослідницькі роботи, подані учасниками конкурсу-захисту, розглядаються як авторські і такі, в яких наведені результати є достовірними.
Наукова робота може бути надрукована на папері формату А-4, набрана в текстовому редакторі Word шрифтом Times New Roman розміром 14 р. з полуторним міжрядковим інтервалом. Береги (поля): 3 см – зліва, 1 см – справа, 2 см – зверху, 2 см – знизу.

Наказ Про проведення обласного конкурсу - захисту науково-дослідницьких
робіт слухачів наукових товариств та філій області