Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Про проведення обласного заочного конкурсу юних літераторів : Волинська обласна Мала академія наук
Про проведення обласного заочного конкурсу юних літераторів

З метою виявлення та підтримки творчо обдарованої учнівської молоді, сприяння розкриттю її таланту; підвищення ролі естетичного виховання молоді і прищеплення їй любові до рідної мови та літератури, формування патріотичних почуттів засобами літературного слова з 20 січня до 15 квітня 2010 року відбудеться обласний заочний конкурс юних літераторів Волині.

Положення обласного конкурсу юних літераторів

Обласний конкурс юних літераторів проводиться управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинською обласною Малою академією наук спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки письменників України з 20 січня до 15 квітня 2010 року.

І. Мета та завдання літературного конкурсу:
Виявлення та підтримка творчо обдарованої учнівської молоді та сприяння розкриттю її таланту; підвищення ролі естетичного виховання молодого покоління і прищеплення їй любові до рідної мови та літератури, формування патріотичних почуттів засобами літературного слова.

ІІ. Учасники конкурсу:
В конкурсі можуть брати участь учні загальноосвітніх шкіл, закладів нового типу, вихованці позашкільних навчальних закладів, слухачі літературних студій та гуртків віком до 18 років.

ІІІ. Керівництво конкурсом:
Для організації та проведення обласного заочного конкурсу юних літераторів, створюється оргкомітет, який формує журі у складі письменників, літературознавців, учителів мови та літератури.

IV. Умови проведення конкурсу:
Конкурс проводиться у номінаціях:
• проза;
• поезія;
• журналістика.
Тематика конкурсних робіт довільна: вияв власного духовного та емоційного світу, любов до родини, рідного краю, школи та своїх друзів; погляд на проблеми суспільства, власне бачення сьогодення, минулого та майбутнього України; змалювання цікавих подій та реальних людських доль тощо – залежно від жанру.
До роботи обов’язково додається заявка, що оформлюється відповідно до зразка.

V. Вимоги до конкурсних робіт:
Твори виконуються українською мовою.
Роботи повинні бути чітко надруковані через 1,5 інтервал на папері формату А-4.
Обсяг робіт: проза, журналістика – до 5 сторінок, поезія – 5-10 віршів.
Подані на конкурс твори та відгуки про них авторам не повертаються. Роботи без заявок, ксерокопії, рукописи не розглядаються.
Матеріали для участі в обласному конкурсі подати до 15 квітня 2010 року у Волинську обласну Малу академію наук (43024, м. Луцьк, вул. В’ячеслава Чорновола, 3, каб.212 (Кулібаба Ольга Андріївна), тел. (0332) 25-70-04 ).

V. Відзначення переможців та їх нагородження:
На основі поданих матеріалів журі підводить підсумки конкурсу та визначає переможців, які нагороджуються дипломами управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації та цінними подарунками.
Кращі роботи учасників конкурсу увійдуть до збірки поетичних і прозових творів.
Нагородження переможців конкурсу та презентація збірки відбудеться на «Літературній вітальні» (листопад 2010 року), що організовується спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки письменників України.