Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Про проведення VІ обласного турніру юних географів : Волинська обласна Мала академія наук
Про проведення VІ обласного турніру юних географів

17 жовтня 2010 року ВО МАН проводить VІ обласний турнір юних географів, який відбудеться на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки.


Положення VІ обласного турніру юних географів


Мета та завдання

Обласний турнір юних географів проводиться з метою:
- виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді в галузі наукових досліджень;
- розкриття творчої особистості та сприяння її розвитку;
- формування особистості з високим потенціалом, активності та цілеспрямованості;
- сприяння самовизначенню учнівської молоді в професійному та творчому розвитку.

Організатори турніру

- Управління освіти і науки облдержадміністрації;
- Волинський національний університет імені Лесі Українки;
- Волинська обласна Мала академія наук.

Час та місце проведення

Турнір юних географів проводиться 17 жовтня 2010 року у м. Луцьку на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк, вул. Потапова, 9).Реєстрація учасників до 9 год. у лабораторному корпусі № 2, ауд. 100. Відкриття о 9 год.

Учасники турніру

Турнір юних географів – це командні змагання, в яких беруть участь збірні команди учнів 9 – 11 класів від однієї адміністративно-територіальної одиниці. Склад команди – 3-5 чоловік. Кожна команда очолюється капітаном.

Умови проведення турніру

Турнір проводиться за олімпійською системою в декілька турів. У кожному турі беруть участь три (дві, чотири) команди. Переможець туру виходить у наступний тур. Кожен тур складається із трьох (двох, чотирьох) дій. Кожна дія розігрується за схемою: Доповідач, Опонент, Рецензент (Спостерігач).
Черговість визначається жеребкуванням.
Порядок дії:
Команда-опонент викликає команду-доповідача на будь-яке завдання запропоноване на турнір.
Команда-доповідач викладає суть вирішення проблеми, акцентуючи увагу слухачів на основних ідеях і висновках, заздалегідь можна підготувати малюнки і плакати (виступ до 5 хв.).
У виступі команди-опонента повинен бути аналіз запропонованого командою-доповідачем вирішення проблеми, відзначені сильні сторони, суттєві недоліки, команда-опонент не має права розповідати своє вирішення проблеми (виступ до 4 хв.).
Команда-рецензент у своєму виступі дає оцінку розуміння обговорюваної проблеми командою-доповідачем і командою-опонентом ( 3 хв.).
Потім команди міняються ролями.

Організація суддівства

Суддівство проводить журі турніру, склад якого формується із числа викладачів ВНЗ, вчителів шкіл (керівників команд), кращих студентів ВНЗ. У своїй роботі журі керується умовами проведення турніру.

Нагородження

Команди (переможці турніру) будуть нагороджені дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації. Переможці індивідуального рейтингу турніру будуть нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації. З числа переможців індивідуального рейтингу формується команда для участі у Всеукраїнському турнірі юних географів.

Формування команди на Всеукраїнський турнір

Склад команди від області для участі у Всеукраїнському турнірі юних географів визначається на основі рішення журі та оргкомітету турніру з учасників команд, призерів гри та індивідуального рейтингу учасників. Склад команди затверджується підсумковим наказом управління освіти і науки облдержадміністрації.

Фінансування

Витрати на проведення турніру відносяться на рахунок Волинської обласної Малої академії наук (оплата роботи журі, канцелярські товари, харчування учасників під час турніру). Витрати на проїзд учасників турніру та відрядження керівників на рахунок організацій, що відряджають.