Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Сад дружби і знань : Волинська обласна Мала академія наук
Сад дружби і знань

Що може бути приємнішим за літній відпочинок? Волинська обласна Мала академія наук з 1 до 14 червня подарувала для тридцяти п’яти переможців і призерів обласних олімпіад, турнірів та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт приємне перебування у закладі праці та відпочинку “Креатив”. Уже з 2007 року “Креатив” діє на базі Волинського ліцею-інтернату.

Ступивши на подвір’я ліцею, відразу поринаєш в атмосферу краси, задоволення, гармонії. Тут усе нагадує величний і квітучий сад. У “Креативі” панує дружба, радість, любов, розуміння. А їхніми безпосередніми творцями є чудові вихователі – методисти МАНу. Ці люди не лише дбали про наш цікавий і пізнавальний відпочинок, але й завжди допомагали.

У “Креативі” не може бути сумно. Щодня на нас чекало щось цікаве і корисне. Особливо захоплюючим для юних науковців було спілкування з викладачами Волинського національного університету імені Лесі Українки та багатьма відомими людьми рідної Волині під час лекцій, зустрічей. Масу приємних вражень та естетичного задоволення принесла зустріч із поетом-піснярем Степаном Дружиновичем.

Окрім відпочинку, у “Креативі” ми займалися науково-дослідницькою діяльністю. Групи за відділеннями вивчали певні наукові питання з керівником, а також брали участь у психологічних тренінгах.

Особливо захоплюючі, романтичні та приємні враження народжувалися під час екскурсій. За 14 днів ми побували в Національному університеті “Острозька академія”, рівненському зоопарку, музеї-заповіднику “Козацькі могили”, Олеському та Підгорецькому замках Львівщини. У Луцьку надзвичайно приємними були екскурсії у Замок Любарта, Старе місто, Волинський краєзнавчий музей. Перлиною нашого активно-пізнавального відпочинку став перегляд вистави “Лісова пісня” у Волинському обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка. Це був вечір справжньої естетичної насолоди, ніби проведений у такому рідному, овіяному таємницями і феєрією волинському лісі.

“Креатив” – це не просто заклад праці та відпочинку. Це – малесенька країна краси і добра, теплих посмішок і знань, яку щиро полюбили наші юні серця.


Галина Охманюк,
учениця 10 класу ЗОШ І-ІІІ ст.
с.Куснище Любомльського району.