Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Інтелектуальний ужинок манівців : Волинська обласна Мала академія наук
Інтелектуальний ужинок манівців

Минулий тиждень – період шкільних канікул, проте науковцям-початківцям не до відпочинку, адже в цей час проводяться фінальні етапи турнірних боїв.

На шести Всеукраїнських змаганнях юних науковців Волинь представляли 12 команд.

На турнірі з біології у м. Рівне, де змагалися понад 20 команд з різних областей України, першість виборола команда Волинського ліцею-інтернату, яка виявилася неперевершеною в науковому і креативному підході до розв’язання поставлених завдань. У результаті напружених інтелектуальних боїв ІІ місце на цьому турнірі зайняла команда Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука.

У м. Львові найкращою з 24 команд виявилася волинська збірна, яка посіла І місце на турнірі юних математиків імені професора М.Й. Ядренка. Бронзовими призерами цього змагання стала збірна м. Луцька, до складу якої входили вихованці гімназії №14 та ліцею № 26.

Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України вручено грамоти індивідуальної першості за найвищу в Україні ерудованість з математики Багнюк Вікторії, Прусу Владиславу, Савичу Андрію (учні Волинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради), Міщуку Юрію (учень Луцького НВК «Гімназія № 14»), Матвіїв Катерині (учениця Луцького НВК № 26), з біології - Гащишину Кирилу, Кравчуку Станіславу, Журавлю Андрію (учні Волинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради), Муковоз Аліні (учениця Луцької гімназії № 21 імені Михайла Кравчука).

Глибокі знання з права продемонструвала збірна області на турнірі юних правознавців у м. Севастополі АР Крим, виборовши ІІ місце.

Збірні Волинської області посіли ІІІ місця на Всеукраїнських турнірах юних економістів (м. Суми – 21 команда), юних хіміків (м. Черкаси – 20 команд), юних географів (м. Івано-Франківськ, 19 команд).

Волинські інтелектуали достойно захистили честь області. У загальному підсумку на 6 Всеукраїнських турнірах школярі вибороли 8 перемог: два перших, два других та чотири третіх місця.

Вітаємо усіх переможців турнірних боїв та їх наставників! Успіху вам, творчих злетів і досягнення нових вершин!

Підготувала Любов Сахарчук, методист Волинської обласної МАН