Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Всеукраїнський форум у Києві : Волинська обласна Мала академія наук
Всеукраїнський форум у Києві

13 – 15 грудня у м. Києві відбувся Всеукраїнський форум учнів-членів Малої академії наук України, на який були запрошені понад 300 дітей – переможців Всеукраїнських конкурсів, учасників Всеукраїнських літніх профільних шкіл МАН.

Для манівців незабутньою залишиться зустріч з Героями України: Леонідом Каденюком – першим космонавтом незалежної України, академіком Вікторем Бар’яхтаром. У роботі форуму також взяли участь академік Микола Жулинський, директор Інституту інформаційних та телекомунікаційних технологій Володимир Редько, директор Інституту математики Анатолій Самойленко, директор Інституту гідромеханіки Віктор Грінченко та ін.

За сприяння Президента МАН України Станіслава Олексійовича Довгого учасники заходу побували у Верховній Раді, зустрілися й обмінялися думками з Володимиром Литвином – Головою Верховної Ради України, який провів сесійне засідання з юними науковцями. Манівці випробували себе в ролі депутатів, адже самостійно прийняли закон “Про державну підтримку обдарованих дітей”.

На форумі учні захоплено ділилися враженнями від набутих досягнень, досвіду, цікавих спілкувань завдяки навчанню в МАН.

Родзинку до насиченої активної програми додали виступи квартету “А-Студіо”, виконавців блюзу та джазу, а також відомого гурту української рок-музики “Вій”.