Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Про проведення обласного заочного конкурсу “Космос. Людина. Духовність” : Волинська обласна Мала академія наук
Про проведення обласного заочного конкурсу “Космос. Людина. Духовність”

З метою виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку у юнаків і дівчат творчих здібностей, інтересу до науки і техніки, екології, дослідницької діяльності, сприяння ідеї космічного майбутнього України з 1 травня по 19 вересня 2012 року відбудеться обласний заочний конкурс “Космос. Людина. Духовність”.

Заочний конкурс “Космос. Людина. Духовність” проводиться з метою виявлення і підтримки обдарованої молоді, розвитку у юнаків та дівчат творчих здібностей, інтересу до науки і техніки, екології, дослідницької діяльності, сприяння ідеї космічного майбутнього України та формування космічного мислення.
У конкурсі можуть брати участь учні 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, гуртківці позашкільних навчально-виховних закладів.

Основні напрями конкурсу та зміст конкурсних робіт

1. Космос у лабораторії (фізичне, математичне або комп’ютерне моделювання цікавих об’єктів і явищ природи).
2. Крізь простір і час (нетрадиційні способи переміщення та передачі інформації у багатовимірному просторі).
3. Твої можливості, людино, (медико-біологічні та психологічні аспекти прихованих можливостей людського організму; межі виживання та поведінка людини в екстремальних умовах стихії, війни, екологічної катастрофи, космічного польоту тощо).
4. “Українці в космосі” (історія, сьогодення участі України в Міжнародному процесі освоєння космічного простору з економічної, технічної та стратегічної точок зору).
5. “Лицар духу” (видатні особи, що зробили значний внесок у формування духовності та сучасної наукової картини світу, бажано на матеріалах Волинської області).
6. “Суперкнига” (письмові пам’ятки, теорії, релігії, наукові відкриття, що зберегли свою актуальність протягом віків).
7. “Кінець світу” (наукові тлумачення на основі вірогідності версій про можливі варіанти розвитку людської цивілізації).
8. “Краса врятує світ” (космічна тематика у живописі, літературі, театрі, музиці та аналіз її наукового підгрунтя).

Вимоги до робіт

На конкурс приймаються учнівські роботи, оформлені відповідно до вимог оформлення наукової роботи. До роботи необхідно подати тези (не більше 3-х друкованих сторінок).
На адресу оргкомітету не пізніше 4 вересня 2012 року подаються матеріали та заявка на участь у конкурсі (зразок додається).
Роботи, надіслані на конкурс, авторам не повертаються. Роботи, які будуть подані пізніше вказаного терміну розглядатися не будуть.

На основі поданих матеріалів журі підводить підсумки конкурсу та визначає переможців. Переможці обласного конкурсу нагороджуються дипломами та грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації, кращі роботи переможців рекомендуються до участі в роботі Всеукраїнського освітнього колоквіуму школярів “Космос. Людина. Духовність”.

Наказ № 289 управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Про проведення обласного заочного конкурсу “Космос. Людина. Духовність”