Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Про проведення обласного турніру юних фізиків (юніорська ліга) : Волинська обласна Мала академія наук
Про проведення обласного турніру юних фізиків (юніорська ліга)

Відповідно до листа управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації від 9 квітня 2012 року № 1370/02-10 та з метою інтелектуального, творчого розвитку обдарованої молоді, задоволення її освітніх потреб на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою 20 травня 2012 року відбудеться обласний турнір юних фізиків (юніорська ліга).


УМОВИ проведення обласного турніру юних фізиків (юніорська ліга)

Мета та завдання

- виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді в галузі наукових досліджень;
- розкриття творчої особистості та сприяння її розвитку;
- формування особистості з високим потенціалом активності та цілеспрямованості;
- сприяння самовизначенню учнівської молоді в професійному та творчому розвитку;
- формування у учнів вмінь та навичок ставити і формувати конкретні питання до даної задачі, вибирати (створювати) модель задачі та аргументувати її вибір, працювати з науковою літературою, аналізувати отримані результати, відстоювати свої розв’язки, володіння правилами ведення наукової полеміки.

Час та місце проведення

Турнір юних фізиків проводиться 20 травня 2012 року в м. Луцьку на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, який знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Стрілецька, 6 Відкриття турніру юних фізиків – о 9 годині 30 хвилин.

Учасники турніру

У турнірі беруть участь збірні команди учнів 8-9 класів з районів та міст області (участь закладів нового типу обов’язкова). Склад команди – 3-5 чоловік. Команду очолює капітан.

Умови проведення:

Турнір проводиться за олімпійською системою в декілька турів. У кожному турі беруть участь три (дві, чотири) команди. Переможець туру виходить у наступний тур. Кожен тур складається із трьох (двох, чотирьох) дій. Кожна дія розігрується за схемою: Доповідач, Опонент, Рецензент (Спостерігач). Черговість визначається жеребкуванням.
Порядок дії:
- команда-опонент викликає команду-доповідача на будь-яку задачу запропоновану на тур;
- команда-доповідач викладає суть вирішення проблеми, акцентуючи увагу слухачів на основних ідеях і висновках (заздалегідь можна підготувати малюнки і плакати, виступ до 5 хв.);
- у виступі команди-опонента повинен бути аналіз запропонованого командою-доповідачем вирішення проблеми, відзначені сильні сторони, суттєві недоліки, команда-опонент не має права розповідати своє вирішення проблеми (виступ до 3 хв.);
- команда-рецензент у своєму виступі дає оцінку розуміння обговорюваної проблеми командою-доповідачем та командою-опонентом (до 2 хв.);
- потім команди міняються ролями.

Організація суддівства

Суддівство проводить журі турніру, склад якого формується із числа викладачів ВНЗ, вчителів шкіл (керівників команд), кращих студентів ВНЗ. У своїй роботі журі керується умовами проведення турніру.

Нагородження

Команди (переможці турніру) будуть нагороджені дипломами відповідного ступеня управління освіти і науки облдержадміністрації. Переможці індивідуального рейтингу турніру будуть нагороджені грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації.

Фінансування

Турнір проводиться на засадах самофінансування.

Наказ №313 від 11.05.12р. управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації "Про проведення обласного турніру юних фізиків (юніорська ліга)"