Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Оздоровлення обдарованих дітей : Волинська обласна Мала академія наук
Оздоровлення обдарованих дітей

З 29 червня по 19 липня 2012 року на базі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку “Табір Сонячний” обласного Центру туризму спорту та екскурсій оздоровлювались тридцять переможців обласних олімпіад, турнірів та конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт з усієї області.

Діти мали можливість ознайомитись з алгоритмом написання науково-дослідницької роботи, провести дослідження, попрацювати з науковою літературою в бібліотеці Волинського національного університету імені Лесі Українки. Підсумком дослідницької діяльності стала підсумкова конференція на якій діти захищали свої проекти: “Сучасний стан об’єктів природно-заповідного фонду міста Луцька”, “Особливості мовного етикету жителів села Гаразджа: порівняльний аспект”, “Біоіндикативне дослідження екологічного стану озера села Гаразджа”, “Порівняння показів термометра при падінні прямих сонячних променів та в затінку”.

Окрім наукової діяльності юні інтелектуали брали участь у психологічних тренінгах, різноманітних змаганнях та екскурсіях. Учні побували в Національному університеті “Острозька академія”, відвідали Острозький замок та музей книги, ознайомились з тваринним світом Рівненського зоопарку, отримали змогу пізнати історію Дубнівського замку та Тараканівського форту, піднятись на гору Бона у м. Кременець Тернопільської області.

Як свідчать дитячі відгуки, за час перебування в “Сонячному” юні інтелектуали отримали чудову нагоду не лише оздоровитись, а й отримати нові знання, проявити свої таланти, весело провести час та знайти багато нових друзів.

Переглянути фотографії табору можна у розділі фотогалерея нашого сайту.