Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Про проведення XIX обласного турніру юних хіміків : Волинська обласна Мала академія наук
Про проведення XIX обласного турніру юних хіміків

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 14.08.2012 № 916 “Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів у 2012/2013 навчальному році” та з метою виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді в галузі наукових досліджень з хімії 21 жовтня 2012 року відбудеться XIX обласний турнір юних хіміків.

Умови проведення XIХ обласного турніру юних хіміків<


Мета та завдання

- виявлення обдарованої і талановитої учнівської молоді в галузі наукових досліджень;
- розкриття творчої особистості та сприяння її розвитку;
- формування особистості з високим потенціалом, активності та цілеспрямованості;
- сприяння самовизначенню учнівської молоді в професійному та творчому розвитку.

Час та місце проведення

Турнір юних хіміків проводиться у м. Луцьку 21 жовтня 2012 року на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк, вул. Потапова, 9, корпус № 2). Реєстрація учасників до 9 год. (ауд. 100 корпусу № 2). Відкриття о 9 год.

Організатори турніру

- Управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації;
- Волинський національний університет імені Лесі Українки;
- Волинська обласна Мала академія наук.

Учасники турніру

У турнірі беруть участь збірні команди учнів 9-11 класів з районів та міст області. Склад команди – 3-5 чоловік. Команду очолює капітан.

Умови проведення турніру

Турнір проводиться за олімпійською системою в декілька турів. У турі беруть участь три (дві, чотири) команди. Переможець туру виходить у наступний тур. Кожен тур складається із трьох (двох, чотирьох) дій. Кожна дія розігрується за схемою: Доповідач, Опонент, Рецензент (Спостерігач). Черговість визначається жеребкуванням.
Порядок дій:
- команда-опонент викликає команду-доповідача на будь-яке завдання запропоноване на тур;
- команда-доповідач викладає вирішення проблеми, акцентуючи увагу слухачів на основних ідеях і висновках (заздалегідь можна підготувати малюнки і плакати, виступ до 5 хв.);
- у виступі команди-опонента повинен бути аналіз запропонованого командою-доповідачем вирішення проблеми, відзначені переваги, суттєві недоліки, команда-опонент не має права висловлювати свій варіант вирішення проблеми (виступ до 4 хв.);
- команда-рецензент у своєму виступі дає оцінку висвітлення проблеми, що обговорюється командою-доповідачем і командою-опонентом (3 хв.);
- потім команди змінюють ролі.

Організація суддівства

Суддівство проводить журі турніру, склад якого формується із числа викладачів ВНЗ, вчителів шкіл (керівників команд), кращих студентів ВНЗ. У своїй роботі журі керується умовами проведення турніру.

Нагородження

Команди (переможці турніру) будуть нагороджені дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації відповідного ступеня. Переможці індивідуального рейтингу – грамотами управління освіти і науки облдержадміністрації.

Фінансування

Витрати на проведення турніру відносяться на рахунок Волинської обласної Малої академії наук. Витрати на проїзд учасників турніру та відрядження керівників – за рахунок установ, що відряджають.

Наказ №479 від 10.09.12 управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації