Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Сучасні тенденції та перспективи науково-дослідницької роботи у навчальних закладах області : Волинська обласна Мала академія наук
Сучасні тенденції та перспективи науково-дослідницької роботи у навчальних закладах області

Сучасні тенденції та перспективи науково-дослідницької роботи у навчальних закладах області
розглянули волинські педагоги на обласному науково-методичному семінарі 16 листопада 2012 року у м. Луцьку.
Організатори семінару – управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинська обласна МАН.

Як розвинути інтелектуально-творчий потенціал волинських школярів? Які перспективи та тенденції розвитку обдарованих дітей в системі «Мала академія наук України»? Ці та інші важливі питання обговорювали педагоги, які координують роботу з обдарованими дітьми в районах, містах, ліцеях Волинської області.

Семінар розпочався з виступу Роговської Л.І., головного спеціаліста управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, у якому детально було висвітлено інформація щодо особливостей розвитку обдарованих школярів в умовах закладу нового типу. Про роботу Волинської обласної Малої академії наук у 2013 році: тенденції розвитку та співпраці доповідала Толстіхіна Г.А., директор Волинської обласної МАН.



Великий інтерес у всіх учасників обласного семінару викликав майстер-клас з робототехніки, який продемонстрував Пахачук С.С., старший лаборант кафедри загальної фізики та методики викладання фізики СНУ імені Лесі Українки, керівник гуртка робототехніки ВО МАН.



Захоплюючою була віртуальна подорож до ядерного центру у ЦЕРН (Швейцарія), мекки світових наукових досліджень, яку провів для відповідальних за роботу з обдарованими дітьми учасник Міжнародного освітнього проекту –Мартинюк О.С., докторант СНУ імені Лесі Українки, керівник секцій відділення технічних наук Волинської обласної МАН. .