Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт : Волинська обласна Мала академія наук
Обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт

27 січня 2013 року на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки стартував ХХ обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт.

На урочистому відкритті з вітальним словом до юних науковців звернулись – Таранчук Ю.В., заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Толстіхіна Г.А., директор Волинської обласної МАН, провідні науковці СНУ імені Лесі Українки.

На 63 наукові секції конкурсу-захисту заявлено 491 роботу від 475 учасників з усіх районів та міст області. Найбільш активними дослідниками стали учні Старовижівського (25), Луцького (22), Ківерцівського (17), Маневицького, Локачинського, Любомльського районів (по 15 робіт), міст Луцька (69) та Ковеля (27).

Особливістю цьогорічного конкурсу є й те, що вперше учні захищатимуть свої доробки у секціях – іспанської мови, російської мови, російської літератури, педагогіки, філософії та гідрології, а 16 слухачів захищатимуть по 2 наукові роботи.

На сьогодні членами журі оцінено знання з базової дисципліни учасників інтелектуальних змагань, попереду – конкурс наукових робіт та їх привселюдний захист, який відбудеться 17 лютого 2013 року.

Абсолютні переможці конкурсу представлятимуть Волинь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, який відбудеться у квітні-травні 2013 року в м. Києві.