Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Волиняни вибороли чотири бронзові нагороди У НАЦІОНАЛЬНОМУ ЕТАПІ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ INTEL ISEF : Волинська обласна Мала академія наук
Волиняни вибороли чотири бронзові нагороди У НАЦІОНАЛЬНОМУ ЕТАПІ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ INTEL ISEF

З 19 по 22 лютого 2013 року на базі Київського Політехнічного Інституту, за підтримки представництва корпорації Intel в Україні, відбувся конкурс науково-технічної творчості для школярів Intel-Техно Україна – Національний етап міжнародного конкурсу Intel ISEF (InternationalScienceandEngineeringFair).

Організатори конкурсу – Київський політехнічний інститут, Національна академія наук України та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

На заочний тур конкурсу було подано 800 заявок від учнів з усіх областей країни. Ддля очного захисту журі відібрало 210 проектів серед яких були відзначені і доробки п’яти волинських школярів.

Члени наукового журі конкурсу, провідні вчені та освітяни з наукових та науково-освітніх установ України, при визначенні переможців не лише оцінювали науковий рівень проектів, але й звертали увагу на ті особливості, які підвищують шанси на перемогу на Intel ISEF: презентаційні та комунікаційні навички конкурсантів (вміння спілкуватись, відповідати на питання, відстоювати свою точку зору), логічне мислення, володіння англійською мовою, самостійність та завершеність проектів.

У результаті всіх етапів конкурсу четверо учнів Волинської області завоювали ІІІ місця у секціях:
• «Інженерія» - Литвин Юрій, слухач секції робототехніки Волинської обласної МАН
(учень 10 класу ЗОШ І-ІІІ ст. смт Торчин Луцького району);
• «Комп’ютерні науки»: Люк Роман, слухач відділення комп’ютерних наук ВО МАН (учень 11 класу Волинського ліцею- інтернату) та Гісь Дмитро, учень 9 класу Луцького НВК «Гімназія № 14»;
• “Фізика і астрономія”: Матвіюк Владислав, учень 10 класу Луцького НВК «Гімназія № 14».

Переможці конкурсу отримали дипломи та цінні подарунки від спонсорів заходу, а головне - цінний досвід у представленні та захисті своїх наукових надбань, нові знайомства та чудові враження.

Вітаємо переможців!