Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Оздоровлення обдарованих дітей у таборі “Сонячний”<br> обласного Центру туризму, спорту та екскурсій : Волинська обласна Мала академія наук
Оздоровлення обдарованих дітей у таборі “Сонячний”
обласного Центру туризму, спорту та екскурсій

Червень 2013 року запам’ятається обдарованим дітям, манівцям, надовго. З 4 по 24 червня 2013 року 30 юних істориків, філологів та біологів, слухачів секцій філій та наукових товариств Волинського відділення Малої академії наук України, переможців шкільних, районних, обласних, Всеукраїнських конкурсів, турнірів, олімпіад гостинно приймав позаміський заклад оздоровлення та відпочинку “Табір “Сонячний” обласного Центру туризму, спорту та екскурсій.

Кожен день перебування в таборі для талановитих та обдарованих дітей передбачав активний відпочинок, насичений цікавими подіями, зустрічами із науковцями, розважальними заходами, навчальними та практичними заняття, тренінгами розвитку мотиваційної сфери, конкурсами, іграми, спортивними та туристичними змагання, незабутніми екскурсіями.

Слухачі МАН з радістю чекали зустрічі з кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри загальної та соціальної психології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Людмилою Яківною Малімон, яка неодноразово читала лекції учасникам сесії заочної школи МАН.

Юні науковці мали можливість відвідати бібліотеку Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, навчитися працювати з картотекою, бібліографічним показником, підібрати та опрацювати літературу з певної теми над якою працюють у таборі.

Манівці переглянули виставу у Волинському обласному драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка.

З метою пізнання історико-культурної спадщини України відбулася екскурсія у Замок Любарта, по місту Луцьку “Старе місто” (костел СВ.Петра і Павла, синагога, кірха, церква Св. Покрови). Учні піднялися на вежу Замку Любарта.

Для манівців була організована екскурсія “Луцьк - Рівне - Остріг - Луцьк”. Вони мали змогу побувати в Національному університеті “Острозька академія”, відвідати культурно-археологічний центр “Пересопниця”, джерело св. Анни. Екскурсія завершилась ознайомленням з тваринним світом Рівненського зоопарку.

Поряд з цим учасники позаміського закладу оздоровлення та відпочинку “Табір “Сонячний”, слухачі МАН, працювали у відділах над науково-дослідницьким проблемами. Підсумком був захист творчих доробків на науковій конференції. Захист науково-дослідницьких робіт буде проведено за темами: “Історико-культурні пам’ятки м. Луцька як складова туристичної галузі регіону”, “Еколого популяційна характеристика угрупування чаплі сірої в околицях с. Гаразджа Луцького району Волинської області”, “Етимологія та побутування сучасних прізвиськ жителів с. Гаразджа Луцького району Волинської області”.

Протягом трьох тижнів обдаровані й талановиті діти Волині набували навичок науково-дослідницької роботи, успішно поєднуючи це з повноцінним відпочинком та оздоровленням.

Отож, хочеться побажати манівцям незабутніх спогадів, нових звершень та злетів!