Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Інтелектуальна гра<br> «Найрозумніші» : Волинська обласна Мала академія наук
Інтелектуальна гра
«Найрозумніші»

«Нехай переможуть найкращі» - під таким девізом 2 грудня 2013 року у відділеннях мовознавства, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства було проведено інтелектуальну гру «Найрозумніші». Метою заходу була оцінка інтелектуальних знань слухачів відділення, визначення рівня їх ерудованості та обізнаності.

Гра проходила в чотири тури. В першому турі слухачі мали чудову нагоду потренувати швидкість мисленнєвої реакції, відповідаючи на запитання, що мали чотири варіанти відповідей. У другому та третьому турах учні демонстрували свої знання із запропонованих тем: літературознавство, мовознавство, життєпис Кобзаря, мистецтвознавство, журналістика, науково-дослідницька діяльність та інші. «Талановита людина – талановита у всьому» - у третьому турі учасники повинні були відповісти на питання загальної тематики.

Слухачі отримали не лише задоволення від інтелектуального поєдинку, але і у ігровій формі збагатилися новими знаннями. У ході таких ігор в учасників розвиваються творча активність, навички взаємодії в команді, відповідальність, оперативність прийняття рішень тощо. Така форма роботи з вихованцями в позанавчальний час слугує позитивною мотивацією до навчально-пізнавальної діяльності.