Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

І обласна олімпіада з робототехніки – успішний старт юних винахідників : Волинська обласна Мала академія наук
І обласна олімпіада з робототехніки – успішний старт юних винахідників

5 квітня управлінням освіти Волинської облдержадміністрації та Волинською обласною Малою академією наук на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки було проведено І обласну олімпіаду з робототехніки.

У ній взяли участь школярі 5-11 класів, які відвідують заняття у секціях робототехніки стаціонарно та в районних (міських) філіях ВО МАН. Змагання проходило у трьох лігах відповідно до вікової категорії: молодша, середня, старша.

7 команд з Волинської області виборювали визнання у певному виді змагань, які складалися з двох залікових спроб та двох етапів збирання, програмування, тестування. Учасники демонстрували сконструйовані роботи в дії, описували їхні можливості, ділилися планами щодо вдосконалення моделей.

Журі, у склад якого входили викладачі СНУ імені  Лесі Українки, наголосило, що проведення олімпіади з робототехніки – одна з передумов активізації технічного мислення,  важливий крок для сприяння творчого розвитку школярів. Тому необхідність подібних заходів у час масового застосування інноваційних технологій безумовна.

Усі команди відзначені за результативність та нагороджені дипломами управління освіти і науки  облдержадміністрації.