Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

ХVІ Всеукраїнський турнір юних істориків: змагання ерудитів : Волинська обласна Мала академія наук
ХVІ Всеукраїнський турнір юних істориків: змагання ерудитів

З 11 по 15 квітня у м. Рівному відбувся ХVІ Всеукраїнський турнір юних істориків, що проходив на базі КЗ  «Школа-інтернат ІІ-ІІІ ст. «Рівненський обласний ліцей».

Учасниками турніру стали 17 команд з різних куточків України. Юні історики завзято змагались у знаннях з всесвітньої та історії України протягом 5 днів.

Турнір як командне інтелектуальне змагання – цікавий, неординарний захід для реалізації творчого пошуку старшокласників. Адже дискусійні питання підібрані так,  що для їх висвітлення потрібно перечитати не тільки багато літературних, архівних джерел (відомих і мало знаних), а й висловити своє бачення проблеми.

Підготовка – турнірні бої – перемога! Очікувана! Досягнута!

Для волинської команди турнір відбувся блискавично: динамічно, яскраво, хоча і з неабияким хвилюванням. Напружена робота волинських юних знавців-істориків високо оцінена членами журі. Команда, обігравши у півфінальному раунді суперників, вийшла у фінал та виборола ІІІ місце.

Вітаємо учасників збірної команди Волині:

- Мартинюк Віолу, ученицю 10 класу НВК «Ківерцівська ЗОШ І ст. – Ківерцівська районна гімназія»;

- Сидорук Катерину, ученицю 11 класу ЗОШ І-ІІІ ст. смт Шацьк;

- Шамайла Петра, учня 9 класу НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- дитячий садок»   с. Жиричі Ратнівського району;

- Байцима Едуарда, учня 9 класу Ківерцівської експериментальної Всеукраїнського рівня загальноосвітньої школи-комплексу І-ІІІ ст.;

- Степанюка Андрія, учня 11 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Озеро Ківерцівського району.

Щира подяка керівнику команди – Ковальчук Наталії, вчителю історії НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- дитячий садок» с. Жиричі Ратнівського району.

Сподіваємось, досвід публічного виступу, набуті знання допоможуть у становленні учнів як професійних істориків, адже хто володіє минулим, тому належить майбутнє.