Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Найкращий учень Волинської області в 2014 році – вихованець Малої академії наук! : Волинська обласна Мала академія наук
Найкращий учень Волинської області в 2014 році – вихованець Малої академії наук!

Роман Король, якого визнали Кращим учнем 2014 року у Волинській області своє знайомство з Волинською обласною Малою академією розпочав ще у восьмому класі, коли прийшов на набір у секцію загальної біології, показавши високий рівень знань з природничих дисциплін на вступній контрольній роботі з біології. 

В десятому класі слухач навчався у секції зоології ВО МАН. Під керівництвом Омельковця Я.А., кандидата біологічних наук, доцента СНУ імені Лесі Українки Роман Король написав науково-дослідницьку роботу “Порівняльне еколого-морфологічне дослідження мозочка ляща, в’юна та окуня”, з якою зайняв перше місце на обласному конкурсі-захисті та виборов третє місце у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт.  В одинадцятому класі поглиблено займався на секції хімії ВО МАН з Янчуком О.М., кандидатом хімічних наук, доцентом СНУ імені Лесі Українки. Написана Романом науково-дослідницька робота  під назвою “Електрохімічний синтез нанопорошків цинк оксиду в присутності стабілізаторів” отримала схвальні відгуки членів журі, а ґрунтовні знання дозволили блискуче впоратися з контрольною роботою. Як результат у 2014 році – перше абсолютне  на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт.

Король Роман – активний учасник, володар особистої першості обласних та Всеукраїнських турнірів юних біологів, хіміків, фізиків, математиків. Він чудово виконував будь-яку турнірну роль: ерудований доповідач, коректний опонент, майстерний рецензент.

Віримо, що його шлях у велику науку буде цікавим та захоплюючим, здобутки будуть ґрунтовними та важливими, а любов до своєї справи даруватиме успіх. Вітаємо Романа із поважним визнанням, а усім педагогам бажаємо побільше таких учнів.