Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Відпочивали навчаючись! : Волинська обласна Мала академія наук
Відпочивали навчаючись!

7 червня завершили роботу відразу дві літні школи Волинської обласної МАН - «Юний програміст» і «Основи мікроелектроніки  та    робототехніки», що відбувалися на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Обдаровані школярі з Волинської області здобували знання… відпочиваючи. Чимало відкриттів зробили слухачі за сім чудово проведених днів. Лекції, практичні заняття, тренінги, насичене дозвілля – гармонійно поєднувались та доповнювали одне одного. 20 школярів, залюблених у науково-технічну творчість та програмування, здобували перші навики наукової діяльності, брали активну участь в обговоренні актуальних проблем сучасної науки на практичних заняттях і твердо вирішили – працювати над науковими проектами й надалі, ні в якому разі не зупинятися на обраному шляху.

Юні програмісти ознайомились з новими комп’ютерними програмами, а техніки в лабораторіях фізичного факультету СНУ імені Лесі Українки сконструювали роботи, які випробували під час міні-змагань.

Допитливість обов’язково стане вирізняльною рисою характеру майбутніх науковців. Уже сьогодні слухачі відрізняються від ровесників глибиною мислення, умінням дошуковуватись істини.

«Зізнаюсь: коли почули про літні школи, мимоволі подумали, що попереду знову нудне навчання. І ось приємна несподіванка. Різноманітні пізнавальні цікавинки, вміло організований відпочинок, екскурсії вулицями Луцька, перегляд вистави «Шельменко-денщик» у Волинському обласному драматичному театрі – неможливо забути! Заряд енергії отримали шалений  - на все літо!» – ділилися пізніше враженнями учасники літніх шкіл.

Щасти вам, юні інтелектуали! Радіємо, що робити наукові відкриття, навчатися, пізнавати нове – ваша щоденна потреба.