Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Слухач Волинської обласної МАН відвідав найбільшу у світі лабораторію фізики високих енергій CERN (Женева, Швейцарія) : Волинська обласна Мала академія наук
Слухач Волинської обласної МАН відвідав найбільшу у світі лабораторію фізики високих енергій CERN (Женева, Швейцарія)

З  2 по 7 серпня у м. Женева (Швейцарія) відбулася ІІІ Наукова школа з фізики для школярів, яка була організована НЦ «Мала академія наук України». До складу делегації увійшли чотирнадцять учнів з різних областей України, переможців всеукраїнського туру конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. Серед них слухач секції фізики Волинської обласної МАН - Комар Владислав, учень 11 класу Волинського ліцею-інтернату.

 Юні фізики мали унікальну нагоду отримати хороший досвід наукового спілкування у міжнародному  дослідницькому центрі, одної з найбільших у світі лабораторій фізики високих енергій, де працюють професіонали з різних куточків світу та з України зокрема.

 Найбільш цінним для учасників школи виявились лекторії та практичні заняття з проблем сучасних ядерних досліджень та їх використання у  медичній, космічній та технічній галузях. Учнів найбільше вразила атмосфера дружелюбності, взаєморозуміння у СERN, адже усі науковці розмовляли мовою науки. А наука, на сьогодні, є найбільшим об’єднуючим символом у всьому світі.

Без сумніву, після відвідування головної науково-технічної Мекки світу, слухачі  отримали величезний поштовх для розвитку власних здібностей та дарувань, адже їм привідкрилися таємниці Всесвіту.