Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Батьківська та педагогічна мудрість виховання – духовне надбання дітей : Волинська обласна Мала академія наук
Батьківська та педагогічна мудрість виховання – духовне надбання дітей

Василь Сухомлинський, видатний український учитель, майстер педагогічної справи, зазначав: «Лише при цілеспрямованій взаємодії педагогів і батьків, їх продуктивній співпраці, яка передбачає рівність сторін, взаємну доброзичливість і повагу, можна створити сприятливі умови для самовизначення, самореалізації та розвитку до особистості дитини».

Відчуття неповторності світогляду кожного слухача, плекання інтелектуальної обдарованості, розвиток творчого потенціалу старшокласників, тісна співпраця з батьками – невід’ємні складові освітньої діяльності у Волинській обласній Малій академії наук.

З метою вдосконалення організації навчально-виховного процесу, налагодження співпраці педагогів закладу з батьками гуртківців, слухачів  у Волинській  обласній  Малій академії наук 4 листопада 2014 року було проведено батьківські збори на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

У батьківських зборах взяли участь батьки гуртківців та слухачів стаціонарних секцій ВО МАН.

Програмою зборів було передбачено ознайомлення батьків з діяльністю Малої академії наук України в контексті реалізації Національної стратегії розвитку освіти в Україні. Також проінформовано про діяльність Волинської обласної МАН, досягнення слухачів, можливості, які надає установа для процесу формування, розвитку творчої особистості, реалізації інтелектуального потенціалу обдарованої дитини в різних сферах.

Батьки слухачів мали можливість поспілкуватися з методистами, завідувачем   відділення,  керівниками  секцій та дізнатись про результати навчання дітей.  

Під час батьківських зборів було обрано батьківський комітет, проведено анкетування батьків для оптимізації навчально-виховного процесу, виявлення зауважень та пропозицій.