Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Школа ІТ-технологій для майбутніх програмістів : Волинська обласна Мала академія наук
Школа ІТ-технологій для майбутніх програмістів

З 14 по 18 листопада 2014 року у м. Києві на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості МАН «Вимпел» відбулася настановча сесія Всеукраїнської заочної профільної школи інформаційних технологій, в якій взяли участь четверо слухачів стаціонарних секцій Волинської обласної МАН.

Наукові куратори школи – Сергій Могильний,  кандидат технічних наук, завідувач кафедри інформаційних технологій ЦПО ПАТ «Укртелеком», доцент радіотехнічного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»  і Віталій Мосійчук,  доцент радіотехнічного факультету Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» , кандидат технічних наук заінтригували слухачів обіцянкою провести насичене і цікаве навчання.

Завдяки наставникам юні програмісти здійснили патентний пошук у Всесвітній мережі, спробували створити персональну систему моніторингу ресурсів Інтернету. В результаті чого є можливим легко відстежувати величезну кількість інформації, що з’являється в Інтернеті, та, звісно, зекономити дорогоцінний час. Як стверджують самі учні, інформатика привідкрилася їм з іншої практичної сторони: як знаходити необхідну інформацію для наукових робіт, що являє собою глибинний Інтернет, поняття анонімності в Інтернеті тощо.

Учасники настановчої сесії щиро вдячні організаторам та викладачам Всеукраїнської заочної профільної школи інформаційних технологій за набутий безцінний досвід у галузі програмування та з нетерпінням очікують заочних занять з викладачами школи під час яких планується проведення вебінарів з проблематики інформаційних технологій та майстер-класів зі створення презентацій у «Prezі».