Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

«Victoria» - це завжди успіх : Волинська обласна Мала академія наук
«Victoria» - це завжди успіх

«У Зарваниці, здається, поєдналося небо і земля у великій тиші, і повсякденні буденні турботи нашого  життя на хвилину тут втрачають свою сутність, душу огортає святкова піднесеність. Постають перед зором чари подільської природи з її вічною таїною», -  зворушливо описували організатори І Всеукраїнського турніру юних філософів та релігієзнавців благодатне місце його проведення.

Саме тут, у селі Зарваниця Теребовлянського району Тернопільської області, 6-9 травня 2015 року відбувся фінальний етап турніру  на базі колегіуму-інтернату «Знамення» з поглибленим вивченням предметів духовно-просвітницького спрямування. У заході взяла участь збірна команда Волинської області «Victoria».

Особлива атмосфера наповнювала навчальні аудиторії з перших днів турніру. Юні філософи та релігієзнавці в інтелектуальному змаганні розкривали суть життєво важливих понять, порівнювали, переконували, полемізували, щоб бодай наблизитись до моменту відкриття істини, прагнення осягнути яку супроводжує людину усе її життя, - сенс людського буття.

13 команд із різних регіонів України шукали відповіді на, здавалось б, звичні для християнина питання – сім’я, вірність, повага. Але чи змінились у постмодерному суспільстві підходи до них, чи набули нових відтінків віковічні поняття життя і свободи, краси і милосердя, любові до ближнього, вірності і довіри, реалістичності і відповідальності?

Юнаки і юнки щиро висловлювали власне бачення заданих філософських питань.

Волинська команда, впевнено граючи у турнірних боях, виявляючи глибоку теоретичну підготовку, посіла ІІІ місце! Вітаємо талановитих волинян:

  1. Столярчука Андрія, учня 10 класу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою;
  2. Шишолик Діану, ученицю 10 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Прилісне Маневицького району;
  3. Кайдик Олександру, ученицю 9 класу навчально-виховного комплексу «Колківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей»;
  4.  Коляду Альону, ученицю  10 класу навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Замшани Ратнівського району.

 Молодці! Щирість у переконаннях, віра у добро, чисті помисли обов’язково повернуться сторицею, стануть прикладом духовного єднання!

Враженнями від заходу охоче поділився капітан команди «Victoria» Столярчук Андрій: «Доля подарувала мені чудову нагоду випробувати свої знання у  І Всеукраїнському турнірі юних філософів і релігієзнавців. Три дні, проведені у Зарваниці, виявилися одними з найкращих у моєму житті.

Учасники цього турніру завдяки щільному графіку і напруженим "батлам" здобули максимум вражень, а найголовніше - безцінну кількість досвіду. Ми познайомилися з ровесниками із різних куточків нашої країни, знайшли багато друзів. Назавжди запам'яталися  хвилюючі моменти - очікування результатів проведених ігор.
А ще хочу відзначити чудове ставлення членів колегіуму, духовенства і організаторів до учасників.
Я щиро дякую організаторам, командам, членам журі - усім, хто доклав зусиль до створення цього  неповторного турніру».