Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Семінар-практикум керівників територіальних відділень Малої академії наук : Волинська обласна Мала академія наук
Семінар-практикум керівників територіальних відділень Малої академії наук

8-11 вересня 2015 р. в м. Херсоні відбувся Всеукраїнський семінар-практикум керівників територіальних відділень Малої академії наук «Формування сучасної моделі територіального відділення МАН України в умовах реформування освіти і децентралізації влади».

У представлених на пленарних засіданнях доповідях були розкриті актуальні питання освітянського середовища. Увага присутніх зосередилась на Малій академії наук як позашкільному закладі крізь призму реформування українського суспільства, сучасних моделях управління освітою в умовах децентралізації влади в Україні, електронному урядування як технології проривного формування нових взаємовідносин «держава-освіта-громадяни».

У рамках заходу відбулось ознайомлення з Чорноморським біосферним заповідником, що є природним еталоном водно-болотних угідь північного узбережжя Чорного моря, музеєм та навчальною базою Херсонської МАН, музейною експозицією «Народна війна» Товариства «Меморіал» імені В.Стуса.

Важливим аспектом підвищення компетенції педагогічних і наукових працівників стала презентація досвіду роботи Південної державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України, відвідування біосферного заповідника «Асканія-Нова» імені Ф.Е. Фальц-Фейна – природничо-охоронної та науково-дослідної установи міжнародного значення, потужної наукової бази Херсонської МАН.

Всеукраїнський семінар-практикум став продуктивним діалогом з обміну досвідом між представниками різних регіональних навчальних та науково-дослідницьких закладів.