Волинська Мала академія наук: версія для друку

ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК

Вітаємо переможців Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі» : Волинська обласна Мала академія наук
Вітаємо переможців Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі»

З нагоди 85-річного ювілею Ліни Костенко з 28 по 30 вересня 2015 року Національним центром «Мала академія наук України» у м. Києві проведено фінальний етап Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі». Конкурс проводився за двома номінаціями: «Літературна творчість» та «Дослідницька робота» .

Двоє школярів Волині здобули перемогу у номінації «Дослідницька робота» та були нагороджені дипломами ІІІ ступеня:

- Захарчук Дарина, учениця 10 класу навчально-виховного комплексу «Ківерцівська загальноосвітня школа І ступеня – Ківерцівська районна гімназія» Ківерцівської районної ради Волинської області;

- Присяжнюк Богдан, учень 9 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Гірка Полонка Луцького району Волинської області.

Літературний конкурс проводився з метою залучення учнівської молоді до вивчення творчої спадщини нашої сучасниці – поетеси Ліни Костенко, формування умінь і навичок літературної та дослідницької діяльності, підтримки юних талантів України.

Учасники конкурсу побували на Національній кіностудії імені Олександра Довженка, відвідали Національний музей Тараса Шевченка, мали змогу почути поезію Ліни Костенко в інтерпретації Сестер Тельнюк та Галини Бовкун у їхньому сценічному дійстві під назвою «Інкрустації».

Логічним завершенням конкурсу був виступ гурту «Хорея Козацька», який виконав покладені на музику вірші українських поетів-шістдесятників. Лідер гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко розповів про епоху поетів-шістдесятників, з якої і бере початок творчість Ліни Костенко.

Вітаємо переможців та їх наставників! Успіху вам у подальшій творчій та дослідницькій діяльності,  досягнення нових вершин!